Szociális intézményekbe is eljut az Opera adventi műsora

Ezerkétszáz gyermekvédelmi és szociális intézménybe jut el az Opera társulatának adventi műsora, amelyet december 20-án délután online közvetítenek az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) közreműködésével.

MTI
2020. 12. 15. 11:25
null
dfdf Fotó: MTI/Máthé Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Nemzeti intézmény lévén mindenki számára kötelességünk szolgáltatni. Az adófizetők azért tartanak fenn minket, hogy minél több embert tudjunk elérni. Ebben a nehéz helyzetben az Opera társulatát is gyógyítja és felemeli, ha ilyen célokat találhatunk” – mondta Ókovács Szilveszter, a Magyar Állami Operaház főigazgatója az M1 aktuális csatorna kedd reggeli műsorában.

Fülöp Attila, az Emmi szociális ügyekért felelős államtitkára felidézte: az ünnepi műsorra egy szociális intézmény kérte fel az Operát, ebből nőtte ki magát az ötlet, hogy valamennyi gyermekvédelmi és szociális intézményt elérhetnénk ezzel.

„A műsor mellett az is üzenet, hogy nemcsak az állam és az adott intézmény, hanem mindannyiunk ügye a szociális ellátásban részesülők helyzete” – fogalmazott az államtitkár.

Ókovács Szilveszter beszámolt arról, hogy friss felvételeikből állították össze a műsort, amelyben énekkar, zenekar, gyerekkórus, balettszám egyaránt helyet kapott; reprezentatív tallózás az opera értékei között. A rendhagyó karácsonyi előadáson műsoron lesznek mások mellett Csajkovszkij, Mozart, Tavener, Massenet és Händel művei.

„Több mint százezer emberről van szó, a gondozókkal együtt mintegy 170 ezer emberhez fogunk tudni így eljutni” – jegyezte meg a főigazgató, aki emlékeztetett arra, hogy az Opera már hónapok óta heti négy ingyenes adást szolgáltat saját streamcsatornáján.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.