Opera Otthonra ebben az évben is

Az új évben új műsorrend szerint sugározza online műsorát hétvégenként a Magyar Állami Operaház. Az ingyenes ária- és kamaraestek mellett fizetős előadásközvetítést is kínálnak.

2021. 01. 08. 14:20
null
Jelenet a Tündérkirálynőből Fotó: Nagy Attila
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az új évben új műsorrend szerint sugározza online műsorát hétvégenként a Magyar Állami Operaház. Az ingyenes ária- és kamaraestek mellett fizetős előadásközvetítést kínál az Opera hétvégenként, Opera Otthonra címmel. Az Opera Facebook-oldalán és az Origón továbbra is elérhető ingyenes közvetítések közül a jövőben a MaszkaBál áriaestjei péntekenként és vasárnaponként jelentkeznek, az Opera Zenekar és Énekkar kamarakoncertjei az ugyancsak ingyenes Tercett-Trió sorozatban hétfőnként tekinthetők meg.

Az Opera Otthonra fizetős közvetítésében elsőként a Tündérkirálynő című noir-opera felvétele látható szombaton, 19:00 órától a jegy.hu felületén.

Jelenet a Tündérkirálynőből
Fotó: Nagy Attila

Purcell Tündérkirálynője eredetileg „semi-opera”, azaz Shakespeare Szentivánéji álmának előadásához készült zeneszámok sora, melyek csupán a prózai művel együtt nyernek igazi értelmet. Almási-Tóth András rendező a zeneszámokat a próza elhagyásával illesztette egyedi történetbe, amelyben egy, a noir műfaját idéző nagyvárosi történet bontakozik ki magányos szereplőkkel, bűnnel, gyilkossággal és szerelemmel. A város „erdejében” játszódó produkció látványvilágának megteremtésében Sebastian Hannak díszlettervező, Lisztopád Krisztina jelmeztervező, valamint Widder Kristóf mozgástervező volt a rendező segítségére.

Az Opera Facebook-oldalán és az Origón továbbra is 20:00 órától elérhető ingyenes közvetítések közül a MaszkaBál áriaestjei péntekenként és vasárnaponként jelentkeznek. Ma este az énekes testvérpár, Kissjudit Anna és Kiss András, vasárnap este pedig ismét két kiváló énekes előadásával folytatódik a sorozat, a mezőtúri születésű Mester Viktória és a kolozsvári bariton, Nagy Zoltán lépnek fel.

Az énekes testvérpár: Kissjudit Anna és Kiss András
Fotó: opera.hu

Az Opera énekkari és zenekari művészei hétfő esténként 20:00 órától mutatják meg tehetségüket a Tercett-Trió Facebookon és az Origón látható ingyenes közvetítéssorozatban. Január 11-én a Kórus francia esttel jelentkezik, a Zenekar barokk és klasszicista szerzők mellett egy, az előző század fordulóján élt magyar zeneszerző műveivel lepi meg a közönséget.

Mester Viktória és Nagy Zoltán
Fotó: opera.hu

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.