Pályázat fiatal drámaíróknak

Pályázatot hirdet az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából a Petőfi Irodalmi Múzeum fiatal drámaíróknak. Az Örkény István drámaírói ösztöndíj célja, hogy segítse új magyar színművek létrejöttét, és lehetőséget adjon fiatal pályakezdő drámaíróknak, akik már irodalmi vagy színházi munkájukkal igazolták vonzódásukat a műfajhoz.

MTI
2021. 01. 14. 14:37
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A pályázatra 1981. január 1-je után született drámaírók jelentkezhetnek, akik nem részesülnek más központi költségvetési forrásból finanszírozott ösztöndíjban vagy államilag finanszírozott alkotói támogatásban. Már bemutatott dráma vagy publikált kötet, korábbi megjelenés színvonalas orgánumokban, szakmai színtereken előnyt jelent. Az ösztöndíjat egy teljes, új színdarab tervével lehet megpályázni, amelyet az ösztöndíj elnyerése előtt nem publikáltak. A kiírás szerint PhD-témával nem lehet pályázni. Az ösztöndíj időtartama 12 hónap, az ösztöndíj összege bruttó 200 ezer forint havonta. A pályázatok beadási határideje február 15. – írja a PIM csütörtöki közleménye. A részletes kiírás a Petőfi Irodalmi Múzeum–Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet honlapján érhető el.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.