Kétszázmillióval támogatja a kormány a komolyzenei fesztiválokat

A világjárvány miatt a kulturális élet fontos programjai maradnak el, ám a hazai kulturális szféra szereplőinek okozott gazdasági nehézségeken igyekszik enyhíteni az a kormányzati forrás, amely kétszázmillió forinttal támogatja a klasszikus zenei fesztiválokat. A vissza nem térítendő támogatásra február 22-én éjfélig nyújthatók be a pályázatok.

Petrovics
2021. 02. 03. 18:20
null
A Zuglói Fiharmónia
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A pályázat magas minőséget képviselő művészeti fesztiválok programjának megvalósítását kívánja támogatni. Az országos ismertséggel rendelkező, folyamatosan (legalább öt éve minden évben) megrendezett klasszikus zenei fesztiváloknak nyújt támogatást – áll a Filharmónia Magyarország lapunkhoz eljuttatott közleményében. Mint írják, az Emberi Erőforrások Minisztériuma a pályázati forrással segítséget kíván nyújtani a jelentős művészeti értéket képviselő programsorozatoknak. A támogatott fesztiválokat a járvány második hulláma után lehet majd megvalósítani, a rendelkezésre álló keretösszeg kétszázmillió forint.

A klasszikus zenei fesztiválok a hazai komolyzenei élet fontos részét képezik, ezért a pályázat célja olyan programok megtartása, fejlesztése, amelyek főként magyar közreműködők részvételét és foglalkoztatását garantálják 2021-ben. Több évforduló is kötődik ehhez az évhez, így a pályázat lehetőséget ad a társművészeti programok, események bevonására, innovatív ötletek megvalósítására is.

A támogatás ötmillió forinttól ötvenmillió forintig igényelhető. A pályázatok a vissza nem térítendő támogatásra február 22-én éjfélig nyújthatók be. A pályázat szakmai lebonyolítója a Filharmónia Magyarország, további információk a www.filharmonia.hu weboldalon olvashatók.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.