időjárás 3°C Virág 2022. november 26.
logo

Lehet nevezni a 15. Kecskeméti Animációs Filmfesztiválra

Magyar Nemzet
2021.02.08. 16:02
Lehet nevezni a 15. Kecskeméti Animációs Filmfesztiválra

Új időpontban, 2021. augusztus 11–15. között rendezik meg az idei Kecskeméti Animációs Filmfesztivált, amelyre egészen március 31-ig lehet nevezni.

Magyarország legnagyobb animációs seregszemléjét immár tizenötödik alkalommal rendezik meg. A fesztivál az elmúlt két évben készült hazai és nemzetközi animációs filmekből válogat, ugyanakkor tematikus panorámavetítésekkel, retrospektív-válogatásokkal, filmszakmai konzultációkkal és mesterkurzusokkal, valamint workshopokkal és kiállításokkal is készülnek a szervezők.

A versenyre 2019. január 1-je után készült hazai és európai animációs filmekkel lehet nevezni. Témamegkötés nincs, a regisztráció ingyenes. A nevezés részletes feltételei és az online nevezési lap a fesztivál honlapján érhető el.

A magyar alkotások esetében a következő hat kategóriában várják a pályamunkákat: egész estés film, tv-speciál, rövidfilm, televíziós sorozat, alkalmazott animáció (reklám, szignál, előzetes, főcím, videóklip) és diákfilm. Az európai filmek kategóriában egész estés filmek, tv-speciálok és televíziós sorozatok indulhatnak. A fesztivál ingyenes vetítésekkel várja majd a közönséget.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.