Adorján , Adrián 2024. március 5.
logo

Schubert-művek hangzanak el Farkas Gábor szólóestjén

Magyar Nemzet
2021.02.27. 18:34
Schubert-művek hangzanak el Farkas Gábor szólóestjén

Japánban aratott sikerei után újra a Zeneakadémia Nagytermében ad szólóestet Farkas Gábor zongoraművész március 3-án, szerdán,  az MVM-koncertek – A Zongora sorozat keretén belül, melyet live streaming módon közvetítenek. Idei estjének műsorát elsősorban Schubertnek, illetve a zeneszerző Liszt által komponált átiratainak szenteli.

A kiváló magyar, Liszt-díjas zongoraművészt, a legendás Magyar Rádió Zongoraversenyének (2003) győztesét jól ismeri a hazai közönség is, korábban több szólóestet is adott a zongorasorozaton. Farkas Gábor az elmúlt években Japánban elért kiemelkedő sikerei után (a Tokyo College of Music professzori címe, az év hangversenyéért járó díj, az Aoyama Music Award 2019) 2021-től a Zeneakadémia zongoratanszékének új vezetője. A zongorista a romantikus repertoár széles körben elismert interpretátora, több nemzetközi zongoraverseny győztese és a világ legjelentősebb zenei fesztiváljainak és koncerttermeinek állandó meghívottja. Napjainkra immár számos szólólemeze látott napvilágot a Warner Music Hungary, a Hungaroton, a Toccata Classics London, valamint a Steinway & Sons Records gondozásában. Kiváló tehetségét és eddigi pályafutását a magyar állam Liszt- és Junior Prima-díjjal ismerte el, valamint egyben Steinway Artist is, továbbá az Aoyama Music Award birtokosa. A New York-i Carnegie Hall, a Lincoln Center, a brüsszeli BOZAR, a berlini Konzerthaus, a madridi Auditorio Nacional de Musica és Tokió után újra a Zeneakadémia Nagytermében köszönthetjük a kiváló zongoraművészt.

Farkas Gábor zongoraművész
Fotó: MVM

Az eredetileg Bogányi Gergely estjeként meghirdetett, live streaming módon közvetített koncertre online jegyek vásárolhatók három kategóriában. (Jegyvásárlás a www.jegy.hu/ Online koncertek menüpontban.) A jegykategóriák: 1500 forintért egy link vásárolható, a családi jegy ára 3000 forint. A közönség ezzel is a koncertek megrendezését támogathatja, természetesen önkéntes alapon. A támogatói jeggyel pedig, amelynek ára 5000 forint, lehetőség van a sorozat további támogatására.

Az elmaradt koncertek kárpótlásaként a bérletesek és a jegyvásárlók díjmentesen nézhetik és hallgathatják meg a koncertet az ezen a linken található kérdőív kitöltésével, melyet március 1-ig kell beküldeni.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.