Idén is lesz Budapesti tavaszi fesztivál

Húsvét után, április 9. és 18. között rendezik meg a Budapesti tavaszi fesztivált, amely 1981 óta az ország egyik legnagyobb és legnívósabb kulturális fesztiválja. A több generáción és politikai rendszeren átívelő összművészeti eseménysorozat negyven éve állít színpadra meghatározó hazai és külföldi előadókat, egyedülálló kulturális színfoltot teremtve a fővárosban. Idén ingyenes lesz és tíz napon át online formában jelentkezik.

Magyar Nemzet
2021. 03. 03. 12:30
Kesselyák Gergely
Budapest, 2012. március 25. Kesselyák Gergely vezényli az Óbudai Danubia Zenekart az Énekel a város elnevezésű rendezvényen, amelyet a Budapesti Tavaszi Fesztivál keretében rendeztek az Erzsébet téri Akváriumnál. MTI Fotó: Máthé Zoltán Fotó: Máthé Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A négy évtizedes múlttal bíró sorozat kiemelten fontos jelentést hordoz, hiszen karnyújtásnyira hozza a kultúrát a városban élőkhöz és az idelátogatókhoz. Az idei fesztivál egyfajta virtuális, retrospektív tárlata lesz az elmúlt évtizedeknek, miközben friss eseményekkel és élményekkel látja el a képernyők előtt ülőket. A BTF mindig is világszínvonalú eseménysorozatot jelentett, amelyet a magyar tehetség és a külföldi sztárok jelenléte keretezett. A közönségnek pedig negyven éve nyújt igazi fogódzót a tavaszi időszakra, találkozási, művelődési és szórakozási teret kínál családoknak és barátoknak. Múltjával, az általa megszólítottakkal történelmileg elvitathatatlanul Budapest részévé vált.

A pandémia miatt 2020-ban elmaradt a fesztivál, Budapest azonban idén újraéleszti a hagyományt. A szervezők ezzel a kulturális élménysorozattal szeretnének segíteni a hónapok óta korlátozások között élőknek elviselni a bezártságot, egyben folytatják a felbecsülhetetlen értékű fővárosi fesztivál hagyományát. Az online megvalósulás miatt 2021-ben előtérbe kerülnek a vizuális tartalmak. A szervezők mindennap egy highlight eseménnyel készülnek, amelyek méltó módon merítenek a fesztivál negyvenéves tradíciójából. Ezeket mai, aktuális kísérőrendezvények egészítik ki, összekapcsolva a múlt hagyományát a jelen irányaival. Minden előadás ingyenesen követhető lesz online.

A pontos programokat az eseménysorozat indulása előtt jelentik be a szervezők.

Néptáncegyüttesek előadása a Budapesti tavaszi fesztivál promenádján a fővárosi Hősök terén
Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.