Ötszázan ingyen vehetnek részt a 27. Lengyel Filmtavaszon

Bárhonnan megtekinthetők lesznek május 6–10. között a lengyel filmművészet legújabb alkotásai a 27. Lengyel Filmtavasz részeként, hiszen az esemény online kerül megrendezésre; ráadásul az első ötszáz jelentkező ingyen mozizhat.

Magyar Nemzet
2021. 04. 28. 19:30
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A premierek mellett a fesztiválon (https://youtu.be/bb2liLdjyos) több, már korábban bemutatott film is újranézhető lesz, mivel szervezőként a budapesti Lengyel Intézet úgy véli, egyetemes üzenetük és magas művészi kvalitásuk megkívánja, hogy szélesebb réteg is megismerkedjen velük.

Először mutatják be Magyarországon Jan Holoubek 25 év ártatlanság (https://youtu.be/d47jryWp8kU) című, igaz történeten alapuló thrillerét, amely egy erőszakért tizennyolc évet ülő férfi az ártatlanságának bebizonyításáért folytatott küzdelmét mutatja be. Szintén elsőként látható hazánkban Piotr Domalewski El innen (https://youtu.be/hAo3TLagOPA) című alkotása, amelyben egy lázadó tinédzser kel útra egyedül, hogy megszervezze Írországban elhunyt apja hazaszállítását, az út azonban fizikai és lelki megpróbáltatásokat is hoz.

Újból műsorra kerül Łukasz Palkowski rendezésében A legjobb (https://youtu.be/yyBMzE8ki28), amely Jerzy Górski, a Double Ironman első helyezettjének életrajzát viszi filmvászonra, bemutatva, hogy számos komoly bukás után is lehet sikeres harcot vívni a gyengeséggel. Janusz Kondratiuk Kutya-macska barátság (https://youtu.be/0_PADQQ--o4 ) című filmje is ismerős már a magyar közönségnek. Az igaz történetet feldolgozó dráma főszereplője egy nem hétköznapi család, amely konfliktusaival és harcaival számos megható pillanatot okoz.

Stefan Wyszyński bíboros születésének 120. és halálának 40. évfordulója alkalmából Teresa Kotlarczyk A prímás. 3 év Stefan Wyszyński bíboros életéből (https://youtu.be/DujnFyRtWjI ) című alkotása is bemutatásra kerül. Az ’50-es évek Lengyelországában játszódó történet a kommunista rezsim egyházellenes megnyilvánulásait ismerteti Stefan Wyszyński bíboros történetén keresztül, aki a hatalom ellenfeleként szembeszállt az elnyomó politikai rendszerrel. Az ő történetével is egybecseng az idei Filmtavasz mottója: „Soha ne add fel a reményt, minden helyzetből van kiút!”

Az első ötszáz néző számára a Lengyel Filmintézet ingyenes részvételt biztosít. Az ingyenes jegy igénylésére ITT van lehetőség.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.