Felgördült a függöny a Békéscsabai Jókai Színházban

Jó hír a színházkedvelőknek, hogy a hosszú bezárás után újranyitnak a fővárosi és vidéki teátrumok. A Békéscsabai Jókai Színház május 3. óta várja közönségét szórakoztató előadásokkal, a 2021/2022. évad bemutatóit pedig november elejétől tűzik műsorra.

Magyar Nemzet
2021. 05. 16. 19:30
null
Jelenet a Sweet Charity-ből Fotó: ATEAM / Nyári A.
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Békéscsaba Megyei Jogú Város kulturális intézményeinek az újranyitásáról tartott sajtótájékoztatót Varga Tamás alpolgármester nemrég a Békéscsabai Jókai Színház Ibsen Ház udvarán. Az intézmények vezetői beszámoltak róla, mikortól és milyen feltételekkel lehet látogatni azokat az ikonikus helyszíneket, amelyeket a pandémia miatt nélkülözni kényszerült a kultúrakedvelő közönség – olvasható a színház honlapján.

Seregi Zoltán, a Békéscsabai Jókai Színház igazgatója az eseményen elmondta, hogy februárban megbetegedés-hullám söpört végig a színházon, de betartották a járványügyi előírásokat, a társulat tagjai felgyógyultak, és a zárt kapuk mögött fáradhatatlanul folytatni tudták a munkát. A társulat rendületlenül hitt abban, hogy mihamarabb kinyithat a teátrum, így az évadra meghirdetett összes előadást előkészítették, hogy a nyitás után mindegyiket játszani tudják, természetesen a hatályos járványügyi előírások pontos betartásával.

Seregi Zoltán igazgató
Fotó: Kurucz Árpád

Május 3-án Tamási Áron érzelmes, szép darabjával, a Vitéz lélekkel nyitott újra a színház, amelyet legközelebb május 18-án, 19-én, 20-án és 21-én láthat a közönség a Sík Ferenc Kamaraszínházban este 19 órától. Az elmúlt hetek-hónapok megpróbáltatásait pedig egy zenés vígjátékkal, a Sweet Charityvel szeretnék elfeledtetni a nézőkkel. Ez a musical arról szól, hogy néha belefáradunk a sikertelenségbe, de akárhány pofont kapunk, érdemes újra felállni. A hamisítatlan Broadway-sikerdarab nem veszi túl komolyan magát, csupán mulattatni akar. A rendező, Radó Denise kihasználta a darab helyzet- és jellemkomikum adta lehetőségeit, a karakterek szerencsésen találkoznak a Békéscsabai Jókai Színház művészeinek erősségeivel. Húros Annamária díszlete, az elsőre különösnek ható, ám szellemesen fel- és kihasznált fémszerkezet, amely egyszerre híd, szállodaportál, lift (és még ki tudja, mi) folyton változó feladatkörével mágnesként vonzza a tekintetet.

Jelenet a Sweet Charity-ből
Fotó: Ateam/Nyári A.

Október végéig a jelen évad előadásai kerülnek színre: a Hotel Mimóza, a Pezsgős vacsora, a Trianon, a Kakukkfészek, a Családi ágy, a Viktória és az imént már említett Vitéz lélek és Sweet Charity, illetve a gyerekeknek és a családoknak ajánlott Kaland a nagy családerdőben és az Árgyélus királyfi. A 2021/2022. évad bemutatóit pedig november elejétől láthatjuk.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.