A Múzeumok Éjszakáján országos körkapcsolás lesz a Kossuth rádióban

A kulturális kavalkádnak nemcsak a helyszíneken lehet bárki a részese, hanem a Kossuth rádió által is, amely ezen az estén négyórás műsorfolyammal várja a hallgatókat.

Magyar Nemzet
Forrás: MTVA2021. 06. 24. 14:00
null
A Kossuth rádió június 21-25-ig tartó nyereményjátékának plakátja Fotó: Facebook Forrás: Facebook
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Június 26-án rendezik meg a Múzeumok Éjszakáját, amely során országszerte több mint 300 intézmény összesen 1600 programmal várja az érdeklődőket. A kulturális kavalkádnak nemcsak a helyszíneken lehet bárki a részese, hanem a Kossuth rádió által is, amely ezen az estén négyórás műsorfolyammal várja a hallgatókat. Élőben jelentkeznek be az ország több pontjáról, bemutatva a programokat, érzékeltetve a kulturális fieszta hangulatát.

Bányamúzeum Salgótarjában, Sisi-kiállítás Szegeden, vagy a Székesfehérvári Egyházmegyei Múzeum látogatóközpontjának megnyitója – csak néhány helyszín, ahová a Kossuth rádió hallgatója „eljuthat” a Múzeumok Éjszakáján.

– A rádió négyórás műsorfolyama este 20 órakor veszi kezdetét, éjfélig Pécs, Salgótarján, Debrecen, Szeged, Székesfehérvár, Veszprém, Keszthely, Eger, Szombathely és Budapest egy-egy múzeumát kapcsoljuk élőben. Ezenkívül többek között, régészeti, hadtörténeti és néprajzi témájú beszélgetéseket is hallhatnak az érdeklődők – mondta el Siklósi Beatrix, a Kossuth rádió csatornaigazgatója. Majd hozzátette: – A késő esti adás során megszólal Für Anikó Jászai Mari-díjas színművész, Liu Shaolin Sándor olimpiai bajnok rövidpályás gyorskorcsolyázó és Oláh Gergő énekes is, akik a Múzeumok Éjszakájának nagykövetei.

A Kossuth rádió június 21–25-ig tartó nyereményjátékának plakátja
Fotó: Facebook

Az első órában Pécsett a Janus Pannonius Múzeumban, valamint a salgótarjáni Bányamúzeumban tehet virtuális sétát a rádió hallgatója az éteren keresztül. A második órában Debrecenből, a Déri Múzeumból jelentkezik be a közmédia csatornája, amely során a Munkácsy-trilógia keletkezését ismerhetik meg az érdeklődők, de még ugyanebben az órában Szegedet is kapcsolják, ahol a Móra Ferenc Múzeum Sisi-kiállítása kerül a középpontba. A harmadik órában a Székesfehérvári Egyházmegyei Múzeum látogatóközpontjáé, valamint a veszprémi Laczkó Dezső Múzeumé a főszerep, illetve Hermann Róbert, a budapesti Hadtörténeti Múzeum történésze szolgál majd érdekességekkel a hallgatóknak. A negyedik órában több helyszínről is bejelentkeznek: a keszthelyi Helikon Kastélymúzeum, az egri Dobó István Vármúzeum, valamint a szombathelyi Éva-malom mellett a Magyar Nemzeti Galéria, a Szépművészeti Múzeum és a Magyar Nemzeti Múzeum programjait is bemutatják.

Az éjszakába nyúló műsort érdemes egész végig nyomon követni, hiszen nyerni is lehet, a helyszíni kapcsolások között ugyanis, a stúdióban ülő műsorvezető, Völgyi Tóth Zsuzsanna többször is játékra invitálja majd a hallgatókat. A műsorfolyamban szerepet kapó intézmények valamelyikéhez kapcsolódó kérdés elhangzása után, az első jó választ adó telefonáló páros belépőjegyet nyer a feladványt adó múzeumba.

A négyórás műsorfolyam részletei kapcsán érdemes követni a Kossuth rádió Facebook-oldalát is.

Tartsanak a Kossuth rádióval a Múzeumok Éjszakáján június 26-án este 20 órától éjfélig!

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.