Újranézhetők az idei Jazz Showcase felfedezettjeinek koncertjei

Július 23-tól három héten át minden pénteken két koncertfelvételt tesz elérhetővé a Müpa, amelyek regisztráció és időkorlát nélkül, teljes egészében megtekinthetők lesznek a videómegosztó felületen.

Magyar Nemzet
2021. 07. 20. 20:30
null
Bolyki Tamás Forrás: Müpa
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A nyári kánikulában nincs is üdítőbb annál, mint a kellemes esti órákban egy pohár frissítő ital társaságában magával ragadó jazzmuzsikát hallgatni. A Müpa minden évben megrendezett programsorozatán, a Jazz Showcase-en a legtehetségesebb fiatal jazzegyüttesek mutatkozhatnak be. Az idén az online térben közvetített koncertek most teljes egészében visszanézhetők lesznek a Müpa YouTube-csatornáján.

Jazztehetségek
Fotó: Müpa

A Müpa 2008 óta minden évben megrendezi a fiatal tehetségeket bemutató Jazz Showcase sorozatot, amit nemcsak a közönség, de a szakma is mindig kiemelt figyelemmel követ. A pandémia miatt erre idén csak online kerülhetett sor, de a hűséges rajongók így sem pártoltak el a programtól, sőt rengetegen követték a koncerteket a számítógép képernyői előtt. Bár mind a zenészeknek, mind a Müpának nagyon hiányoztak a nézők, a különleges helyzetet kihasználva a Müpa stúdiója olyan képeket, plánokat és helyzeteket tudott bemutatni, amelyeket a nézőtéren ülve talán soha nem láthatna a közönség.

– A stream mozgóképi szempontból így sokkal izgalmasabb: jóval több és érzékenyebb dolgot tudunk egy-egy ilyen felvételen megmutatni, mint amit emberi szemmel látnánk egy élő koncerten – emelte ki egy januári interjúban Kovács-Ender Krisztián, a Müpa Stúdió kreatívvezetője.

Ezeket a felvételeket osztja meg most a nézőkkel a Müpa: az intézmény YouTube-csatornáján a sorozat mind a hat koncertjét bárki, bármikor visszanézheti. Július 23-tól három héten át minden pénteken két koncertfelvételt tesz elérhetővé a Müpa, amelyek regisztráció és időkorlát nélkül, teljes egészében megtekinthetők lesznek a videómegosztó felületen. Először a Budapest Music Center különdíját elnyerő, a hardbop és a modális jazz elemeit népzenei motívumokkal ötvöző Baló Sámuel Trió, és a Bolyki Tamás Quartet koncertjei válnak elérhetővé. Július 30-tól az idei magyar jazz ünnepén is fellépő Fehér Fábió Trió és a londoni 606 Klub által felajánlott fellépési lehetőséggel gazdagodott Horváth Albert Quartet felvételeit nézheti újra a közönség. Augusztus 8-án pedig a közönségtől legtöbbet szavazatot kapó Varga Dávid Quintet, és a Müpa szakmai zsűrije által legjobbnak választott Bettika Quintet koncertjeit lehet újraélni.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.