A keresztény hit terjedését bemutató film az M5 hétfői műsorán

A tours-i Szent Márton hosszú és mozgalmas életét kíséri végig – bemutatva a keresztény hit terjedését a IV. században – az a film, amelyet az M5 kulturális csatorna augusztus 16-án tűz műsorára az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus tiszteletére.

Magyar Nemzet
Forrás: MTVA2021. 08. 15. 16:09
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A jó pásztor – Tours-i Szent Márton élete című 2015-ös magyar dokumentumfilm a kereszténység egyik legismertebb, és talán legnépszerűbb szentjének, tours-i Szent Mártonnak az életét kíséri végig, savariai születésétől, megtérésén, majd évtizedekig tartó térítőmunkáján át haláláig. Rajta keresztül ismerhetjük meg a kort, a Krisztus utáni IV. századot, illetve a keresztény hit és gondolkodás terjedését.

Jelenet a filmből

Szent Márton 316-ban született Savariában, melynek helyén a Szombathely városa épült. A film a szent születésének 1700. évfordulója alkalmából végigkíséri a hosszú és mozgalmas élet állomásait, illetve megkísérel magyarázatot adni arra, hogy miként vált Márton az európai kultúra jelentős alakjává.

A jó pásztor – Tours-i Szent Márton élete – augusztus 16-án 21 órától az M5 műsorán.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.