Hatalmas érdeklődés övezte a Magyar Ízek Utcáját

A Kárpát-medencére jellemző étel- és italkülönlegességek, a hazai kistermelők és kézművesek portékái, valamint számos program várta mindazokat, akik az ünnepi hétvégén ellátogattak a Magyar Ízek Utcájába, a Várkert Bazár előtti hatalmas területre, ahol meg lehetett kóstolni Magyarország tortáját, Magyarország cukormentes tortáját és a Szent István-napi kenyeret is. A szervezők decemberben karácsonyi gasztrofesztivállal készülnek a Millenárison.

Magyar Nemzet
2021. 08. 23. 21:30
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Több tízezer látogatót szolgált ki az ünnepi hétvégén a mintegy százhúsz kiállító, a legnépszerűbb meleg ételek előtt kígyózó sorok álltak a Magyar Ízek Utcáján – olvasható a lapunkhoz eljuttatott közleményben. Mint írják, hagyományosan nagy sikere volt a dödöllének, a karcagi birkapörköltnek, de a csíptetett pontyot is sokan akarták megízlelni.

Az idei Magyarország tortájából, Magyarország cukormentes tortájából és az „Egy a természettel” Vadászati és Természeti Világkiállítás tiszteletére készített édességből közel negyvenezer szelet fogyott el, továbbá nagy sikere volt a Magyar Pékszövetség standján kapható idei győztes kenyereknek is. Az innovatív kenyérből több mint háromezer darab fogyott a három nap alatt, míg a Szent István-napiból több mint négyezer darab. A slágertermékek az óriás sós kifli, a perec és az uniós oltalom alatt álló tepertős pogácsa volt. A vásárlóknak lehetőségük volt megkóstolni a nyertes kenyereket, amit örömmel fogadtak. A nyertes vállalkozások vezetői a három nap alatt mindvégig kinn voltak a Magyar Ízek Utcáján, és első kézből, a fogyasztóktól direktben kapták a kenyérrel, kovásszal kapcsolatos kérdéseket, pozitív visszajelzéseket.

Az Egy Csepp Figyelem Alapítvány szűrősátrainál idén mintegy négyezer látogató fordult meg, a többség elsősorban a vércukorszintmérést vette igényben, de sokan megmérették vérnyomásukat és a véroxigénszintjüket is. A Magyar Vöröskereszt állomásán két nap alatt (pénteken és szombaton) százhuszonegy véradó segített.

A közlemény szerint a Magyar Ízek Utcája idén már a Káli-medencében is megfordult nyár elején, s a szervezők decemberben igazi különlegességgel készülnek: a Millenárison megrendezendő karácsonyi gasztrofesztiválon a bejglitől a többféle töltött káposztáig és karácsonyi házi süteményig, a Kárpát-medence színes gasztrokínálata éppen úgy megtalálható lesz, mint a magyar karácsonyi hagyományokhoz kapcsolódó kézműves termékek és a tálalás kellékei.

 

(A borítóképen a Magyar Ízek Utcája egy részlete látható. Fotó: Bach Máté)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.