Koronavírus-fertőzés miatt elhalasztották a vasárnapi Siklósi Örs-emlékkoncertet

A zenekar dobosa elkapta a koronavírust. Később tartják meg a nagyszabású koncertet.

Magyar Nemzet
2021. 09. 04. 19:36
Zamárdi, 20190820 Az AWS Zenekar fellépett Zamárdiban a STRAND Fesztiválon 2019-ben, akinek az énekese Siklósi Örs 2021 február 5-én 29 éves korában leukémia következtében elhunyt. Fotó: Dombóvári Tamás (DT) Bors képen: Siklósi Örs Fotó: Bors/Dombóvári Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az AWS elhalasztja a fiatalon elhunyt frontemberük, Siklósi Örs emlékére szervezett koncertet, a zenekar dobosa ugyanis koronavírusos lett. Az eseményt szeptember 26-án, szintén a Budapest Parkban tartják meg – adták hírül közösségi oldalukon. 

Eredetileg Siklósi Örs születésnapja után egy nappal, szeptember 5-én terveztek megemlékezni róla zenészkollégái, példaképei, tanítványai, családja és barátai. A Hammer Music lapunkhoz eljuttatott közleménye szerint a koncert profitjából az elhunyt zenész családja létrehozza a Siklósi Örs Alapítványt, ami többek között olyan célokat tűz ki maga elé, mint hogy összegyűjti és kiadja Örs még meg nem jelent verseit és dalait, illetve vállalja egy zenei tábor megszervezését, amelyet Örs megálmodott . Ezenkívül terveik szerint évente pályázatot írnak ki, ahol kezdő zenekarok igényelhetnek támogatást karrierjük elindításához.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.