Világszerte ma lát napvilágot a Mandoki Soulmates legújabb vizuális albuma

A lemez bemutató koncertjét a közelmúltban Budapesten rendezték. A Grammy-díjas művészeket, köztük Al Di Meolát, Cory Henryt és Ian Andersont felvonultató zenekar legutóbbi szerzeményeihez Csupó Gábor hollywoodi filmes komponált képi világot, Csontváry Kosztka Tivadar műveinek életre keltésével.

Magyar Nemzet
2021. 09. 24. 18:02
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mandoki és Csupó együtt alkották meg a Utopia for Realists című rendkívüli kiadványt, amely a berlini fal leomlásának harmincadik évfordulója alkalmából rendezett Mandoki Soulmates-koncerten alapul. Csupó zseniális ötlete volt, hogy Bartók kedvenc magyar festményei alapján készült magas minőségű animációkat komponál össze a Kárpát-medencében forgatott filmjelenetekkel, a helyszínekkel, ahol a híres zeneszerzőt a hagyományos népdalok inspirálták. 

Az album lemezbemutató koncertje Budapesten volt, a Szent István-bazilikánál több ezres tömeg előtt lépett fel hosszú idő után első ízben a Soulmates. Akkor Leslie Mandoki mellett olyan sztárokat láthatott a magyar közönség a színpadon, mint Al Di Meola, Richard Bona, Tony Carey és Bill Evans. A dupla lemez a Sony InsideOut kiadó gondozásában jelenik meg.

(A borítókép forrás: Lounge Communication)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.