A Petőfi rádióban debütált Ákos legújabb dala

Október 20-án hallhatták először a rajongók Ákos Nem én döntök című új dalát a Petőfi rádióban. A Kossuth-díjas dalszerző-énekes az esti lemezbemutató koncertje előtt exkluzív interjút adott a csatornának, amelyben nemcsak az új korongról, hanem a közelmúltban megjelent novellás kötetének fogadtatásáról is mesélt.

Magyar Nemzet
Forrás: MTVA2021. 10. 20. 17:02
20210712 Kovács ÁKOS Dalszerző Író Költő Foto Nagy Zoltán Fotó: Nagy Zoltán Forrás: METROPOL
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Petőfi rádió műsorvezetője, Bekker Dávid beszélgetett Kovács Ákossal új lemeze kapcsán, akit sokszínűségéről faggatott, hiszen énekesként, dal- és zeneszerzőként, valamint költőként is szokás rá hivatkozni. Az előadó a rádióinterjúban hangsúlyozta: nem kívánja senki pozícióját veszélyeztetni, sosem a titulusok halmozása vonzza, ha belefog valami újba, hanem az önkifejezés megnyilvánulásának új útjait keresi a különböző művészeti ágakban.

Szerettem volna üzeneteket megfogalmazni és átadni, ezért lettem dalszerző 33 évvel ezelőtt. Akkor még nem tudtam, hogy a közönség vissza fogja-e igazolni azt, hogy erre a tevékenységre jogosult vagyok-e egyáltalán. A Jóisten megtalált azokkal a feladatokkal, amelyekre már régen vágytam és készültem, és mindent a megfelelő időben végezhettem el. Húszévnyi novellám került összesítésre az Ezt nem lehet megúszni című kötetben. A közönség jelentős része nagyon pozitívan reagált, rengeteg szép visszajelzést kaptam a novellák kapcsán. Emellett elkészült, leforgattuk a filmet is, most az utómunka van hátra

– mesélte a Petőfi rádió műsorában Kovács Ákos, aki rádiópremierben a hallgatóknak elhozta az új, Az utolsó békeév című EP-jének egyik legerősebb szerzeményét, a Nem én döntök című dalt.

Ákos a Budapest Parkban adott nagy sikerű nyári koncertjén rögzítette a Fel a szívekkel című dalának élő változatát, ami három vadonatúj számmal – a Nem én döntök, a Több nem is kell és a címadó tétel, Az utolsó békeév című dallal – együtt került fel a korongra. A zenész azt mondja, elégedett az eredménnyel.

Az ember mindig a legutolsó munkáját szereti a legjobban. A Nem én döntök című dalban benne van minden, ami miatt zenélni kezdtünk, a nagy elődök előképei finom árnyalatként a háttérben megmoccannak. A középkorúságunknak a lenyomata a zene és a szöveg is

– tette hozzá Ákos a Petőfi rádió műsorában, amelynek hullámhosszán mostantól bármikor találkozhatnak a hallgatók az új Ákos-dalokkal. A teljes beszélgetés a Petőfi rádió hivatalos SoundCloud-oldalán visszahallgatható.

Ákos-interjú a Petőfi rádióban_1. rész   

Borítókép forrása: Metropol/Nagy Zoltán

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.