Andrej Korobejnyikov ad zongoraestet a Müpában

Andrej Korobejnyikov estjével folytatódik az MVM-koncertek – A Zongora-sorozat október 5-én a Müpában.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2021. 10. 03. 16:30
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Korobejnyikov a műsorának összeállításakor mindig a személyességre, valamint az irodalom és a költészet zenében való találkozására törekszik. Budapesti koncertjén Beethoven, Schubert és Rahmanyinov egy-egy műve mellett Muszorgszkij Egy kiállítás képei című alkotását hallhatja a közönség – közölték a szervezők az MTI-vel. Andrej Korobejnyikov a Moszkva melletti Dolgoprudnijban született. Ötéves korában ismerkedett meg a zongorával, s alig nyolcévesen adta első szólóestjét az azerbajdzsáni zeneakadémián. Tizenkilenc évesen diplomázott a moszkvai Csajkovszkij-konzervatóriumban, ahol a záróvizsgán olyan kimagasló eredményt ért el, amelyet ebben az életkorban utoljára Rahmanyinovnak sikerült felmutatnia, több mint száz évvel korábban. Ezután a londoni Royal College of Musicban képezte tovább magát, ahol végzősként neki ítélték az intézmény elnöke, Károly herceg által alapított különdíjat. Andrej Korobejnyikov a világ négy kontinensének 45 országában adott már nagy sikerű szóló- és kamarakoncerteket, számos világhírű karmester és muzsikus társaságában. 

A borítókép forrása: Concerto Budapest

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.