Gubás Gabi: A legnagyobb kihívás az volt, hogy az előítéletek ellenére el tudjam mesélni a történetet

Az Elk*rtuk című, Gyurcsány Ferenc őszödi beszédét és az azt követő 2006-os zavargások történetét feldolgozó film díszbemutatója után a Dobrev Klárát alakító Gubás Gabi színművésznővel készített interjút a Kontra. A Jászai Mari-díjas színésznőt a szerep kihívásairól és a filmet körbelengő támadásokról is kérdezték.

Magyar Nemzet
Forrás: Kontra2021. 10. 23. 10:51
Fotó: Kontra/Kozma Zsuzsi
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kérdésre, hogy mennyiben különbözött a szerep a korábbiaktól, illetve nehezebb volt-e Dobrev Klára bőrébe bújni, Gubás Gabi elmondta, hogy inkább a filmet övező körülményekkel megbirkózni jelentett kihívást, és azt is felelevenítette, hogy már volt része ilyen megosztó szerepben.

 A sors fintora, hogy pont egy „56 06” című Mohácsi-darabban játszottam Tóth Ilonka szerepét, amely szintén az 1956-os és a 2006-os eseményeket feldolgozó, azokra az eseményekre is reflektáló színpadi mű volt.

A színművésznő az élet fintoraként élte meg, hogy ez a téma újra megtalálta. 

Ez pont olyan, mint amikor az ember leesik a lóról: vissza kell szállni rá. Ez nekem egy belső harc is. Úgyhogy a valódi kihívás, hogy ezt a történetet elmeséljem, és ezt a karaktert megformáljam úgy, hogy tudom, hogy a nézők mindenképpen előítélettel fogadják majd. De a színész feladata, hogy mégis megmaradjon a középúton, és ne ítélkezzen. Számomra ez nagy emberi kihívás.

Gubás Gabi nem tart az esetleges retorzióktól, azzal foglalkozik, hogy minden tőle telhetőt megtegyen, és mivel már élt át hasonlót, szembenéz a démonaival.

Egyetlen dolgot tehetek tehát, hogy maximálisan, a legnagyobb alázattal és a legnagyobb szakmai tudással elvégzem azt a feladatot, eljátszom azt a szerepet, amit rám osztottak.

Az eredeti interjú ITT olvasható.

Borítókép: Gubás Gabi színművésznő. Fotó forrása: Kontra/Kozma Zsuzsi

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.