Különleges koncertet ad az Anima Musicae Kamarazenekar

A korábbi években a honi klasszikus zenei világ jeles eseménye volt a gödöllői Liszt-fesztivál, amelynek köszönhetően a kastély idén újra megtelik látogatókkal, hiszen az állandó kiállítások mellett egy hangulatos rendezvény részesei lehetünk. A sokszínű kulturális programok mellett a népszerű Anima Musicae Kamarazenekar előadását is élvezhetik az idelátogatók.

Magyar Nemzet
2021. 10. 12. 10:00
Fotó: Gálos Mihály Samu
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A lenyűgöző Gödöllői Királyi Kastély tökéletes helyszín egy ilyen sokszínű komolyzenei fesztiválhoz, ráadásul októberben ünnepeljük a világhírű hazai zeneszerző, Liszt Ferenc születésnapját is. A hónap során a hazai klasszikus zene meghatározó formációi mutatják be a sokszínű Liszt-életművet különleges előadások keretében.

Október 17-én, vasárnap 19 órakor az Anima Musicae Kamarazenekar ad varázslatos koncertet, Szilasi Alex és Bogányi Gergely zongoraművészek vendégszereplésével.

A több napos eseményen különböző koncertek csábítják a klasszikus zene szerelmeseit és Liszt Ferenc munkásságának rajongóit. A zenebarátokat korrekt jegyárakkal várják az egyedülálló és csodálatos gödöllői helyszínre. Az Anima Musicae Kamarazenekar nem mindennapi koncertjén a Liszt-zeneművek – többek között az Angelus 1880-as vonószenekari verziójamellett Mendelssohn-Bartholdy és Chopin művei is felcsendülnek. Az est fénypontja az Am Grabe Richard Wagners lesz, amelyet Liszt eredetileg saját Chickering zongoráján játszott Budapesten. Ez a temetkezési zenedarab három hónappal Richard Wagner halála után és születésének hetvenedik évfordulóján készült.

A G. Horváth László vezette zenekar kiegészül Szilasi Alex Liszt Ferenc-díjas és Bogányi Gergely Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas zongoraművészekkel. Szilasi Alex a Mendelssohn-, míg Bogányi Gergely a Chopin-daraboknál működik közre.

Borítókép: Az Anima Musicae Kamarazenekar. Fotó: Gálos Mihály Samu

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.