időjárás 17°C Nándor 2021. October 19.
logo

Különleges koncertet ad az Anima Musicae Kamarazenekar

Magyar Nemzet
2021.10.12. 10:00 2021.10.13. 15:35
Különleges koncertet ad az Anima Musicae Kamarazenekar

A korábbi években a honi klasszikus zenei világ jeles eseménye volt a gödöllői Liszt-fesztivál, amelynek köszönhetően a kastély idén újra megtelik látogatókkal, hiszen az állandó kiállítások mellett egy hangulatos rendezvény részesei lehetünk. A sokszínű kulturális programok mellett a népszerű Anima Musicae Kamarazenekar előadását is élvezhetik az idelátogatók.

A lenyűgöző Gödöllői Királyi Kastély tökéletes helyszín egy ilyen sokszínű komolyzenei fesztiválhoz, ráadásul októberben ünnepeljük a világhírű hazai zeneszerző, Liszt Ferenc születésnapját is. A hónap során a hazai klasszikus zene meghatározó formációi mutatják be a sokszínű Liszt-életművet különleges előadások keretében.

Október 17-én, vasárnap 19 órakor az Anima Musicae Kamarazenekar ad varázslatos koncertet, Szilasi Alex és Bogányi Gergely zongoraművészek vendégszereplésével.

A több napos eseményen különböző koncertek csábítják a klasszikus zene szerelmeseit és Liszt Ferenc munkásságának rajongóit. A zenebarátokat korrekt jegyárakkal várják az egyedülálló és csodálatos gödöllői helyszínre. Az Anima Musicae Kamarazenekar nem mindennapi koncertjén a Liszt-zeneművek – többek között az Angelus 1880-as vonószenekari verziójamellett Mendelssohn-Bartholdy és Chopin művei is felcsendülnek. Az est fénypontja az Am Grabe Richard Wagners lesz, amelyet Liszt eredetileg saját Chickering zongoráján játszott Budapesten. Ez a temetkezési zenedarab három hónappal Richard Wagner halála után és születésének hetvenedik évfordulóján készült.

A G. Horváth László vezette zenekar kiegészül Szilasi Alex Liszt Ferenc-díjas és Bogányi Gergely Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas zongoraművészekkel. Szilasi Alex a Mendelssohn-, míg Bogányi Gergely a Chopin-daraboknál működik közre.

Borítókép: Az Anima Musicae Kamarazenekar. Fotó: Gálos Mihály Samu