Idén is a vidéki táncműhelyekre fókuszál a 10. Sissi Őszi Tánchét

Tizedik alkalommal rendezik meg november 20. és 26. között a Bethlen Téri Színházban a VII. kerület névadója, Erzsébet királyné – népszerű nevén Sissi – neve napja köré szervezett egyhetes táncfesztivált, a Sissi Őszi Tánchetet. Az eseményen kiemelt figyelmet kapnak a fiatal tehetségek koreográfusként és előadóként egyaránt. A meghívottak közt szerepel a GG Tánc Eger, a Miskolci Balett, a Székesfehérvári Balett Színház és a Győri Művészeti Szakgimnázium is.

Magyar Nemzet
2021. 11. 15. 14:41
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A jubileumi Sissi Őszi Tánchét (SŐT7) a házigazda Közép-Európa Táncszínház bemutatójával indul november 20-án 19 órakor. Másnap, november 21-én a Győri Tánc- és Képzőművészeti Szakgimnázium Táncpaletta című produkciója a növendékek munkáiból válogat. November 22-én a GG Tánc Eger Beethoven V., november 23-án a Miskolci Balett A helység kalapácsa című táncelőadását nézheti meg a közönség. De izgalmasnak ígérkezik a Székesfehérvár Balett Színház Aritmia című egyfelvonásos előadása közönségtalálkozóval egybekötve november 24-én. A tánchét november 26-án a Közép-Európa Táncszínház Ambíció-estjével zárul – derül ki a szervezők   Magyar Nemzethez eljuttatott közleményéből.

Szögi Csaba, a Bethlen Téri Színház művészeti igazgatója a táncfesztivál kapcsán kiemelte: különösen fontos lett számunkra ez a 10. jubileumi tánchét. – Büszkék vagyunk arra, hogy minden évben megtartottuk, még tavaly is, amikor rekordidő alatt kellett a nulláról újraszerveznünk és az online térbe áttenni a fesztivált. Most pedig örülünk, hogy ismét élőben találkozhatunk a közönséggel. Természetesen a javasolt óvintézkedéseket betartva, de annál nagyobb szeretettel látunk újra minden táncszeretőt az előadásokra.

 Évről évre picit mindig alakul és meg-megújul, de alapvetően a kezdetek óta ugyanaz áll a SŐT7 középpontjában: a vidéki táncműhelyek bemutatása.

És bár ugyanezek a magas színvonalú, remek táncegyüttesek – mint az egri, a miskolci vagy a székesfehérvári társulatok – Budapesten megfordulnak igazi, nagyszínházi produkcióikkal, bizonyos előadásoknak éppen a Bethlen kamaraszínházi, mondhatni intim tere áll jól. Mert itt még az utolsó sorból is hallani a lábak földön csúsztatását, érezni a táncos mozgásának szelét, hallani a szuszogást. Ez teszi igazán közelivé és különlegessé az összes itteni előadást – tette hozzá Szögi Csaba.

A SŐT7 programja a Bihari János Táncegyüttes – a fesztivál kerületi díszvendége – hatvanöt éves ünnepi műsorának vetítésével, illetve a fesztivál nulladik napján, november 19-én az Eifert János mesterkurzus Mester és tanítványai című, táncos témájú fotókiállításával egészül ki.

A tárlat az előadások előtti egy órában tekinthető meg a Bethlen Galériában. A kísérőprogramok ingyenesen látogathatók.

További információk és fesztiváljegyek ITT érhetők el.

Borítókép: Az esemény plakátja (Forrás: Bethlen Téri Színház)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.