Következő mérkőzések
Horvátország
15:002024. június 19.
Albánia
Németország
18:002024. június 19.
Magyarország

Fekete-fehérben forog Vitézy László legújabb filmje

Fekete-fehérben forog Vitézy László legújabb filmje, Az énekesnő. Az alkotók éppen a forgatási időszak közepénél tartanak.

Magyar Nemzet
Forrás: Megafilm2021. 12. 19. 15:30
Fotó: Dombóvári Tamás / dt media
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Megafilm gyártásában készül Vitézy László következő játékfilmje. A történet az 1950-es évek Magyarországán játszódik. A kor hangulatát erősíti, hogy a film fekete-fehér lesz.

Az énekesnő több mint egy szerelmi történet: a „szocialista erkölcs” nem nézte jó szemmel Vali, az ünnepelt énekesnő és Vince, a legendás focista szerelmét, ezért a pár megpróbál Barcelonába disszidálni. Amikor egy besúgó lebuktatja őket, keményen meg kell fizetniük rendszerellenes tettükért. A koncepciós per már csupán csak színjáték. 

Bánovits Vivanne és Herczegh Péter a film egy jelenetében. Fotó: Megafilm/Dombóvári Tamás

Az alkotók az első időszak forgatási napjain vannak túl.

A Megafilm új produkciójának két főszereplője Bánovits Vivianne és Herczegh Péter.

További főbb szerepekben többek között Tóth Ildikó, Szarvas József, Györgyi Anna, Fesztbaum Béla, Dörner György, Reviczky Gábor és Pindroch Csaba látható. A rendező, Vitézy László, a filmet a Helmeczy Dorottya–Kálomista Gábor producerpáros jegyzi. A forgatás január második hetében folytatódik.

A fiataloknak keményen meg kell fizetniük rendszerellenes tettükért. Fotó: Megafilm/Dombóvári Tamás

Vitézy László kapta idén a Sára-Csoóri Életműdíjat, amelyet a Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. hozott létre. Filmográfiájában – a teljesség igénye nélkül – többek között olyan alkotások szerepelnek, mint a Békeidő, a Vörös föld, az Érzékeny búcsú a fejedelemtől, a Pillangó, A galamb papné vagy A színésznő.

Borítókép: Az énekesnő főszerepében Bánovits Vivianne (Fotó: Megafilm/Dombóvári Tamás)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.