Vajon megmenekülnek a titokzatos Fatia Negrától?

Még ma és holnap este nézhetik meg a Jókai Mór regényéből írt színdarabot az Újszínházban.

Magyar Nemzet
2021. 12. 18. 10:55
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Jókai Mór Szegény gazdagok című regénye alapján Miklós Tibor és Kocsák Tibor írt színdarabot Fatia Negra címmel, melyet Nagy Viktor rendezésében vitt színre az Újszínház. Nagy Viktor a fordulatos történetnek az árnyékos oldalát szeretné kidomborítani – a fekete álarc mögé rejtőző gonoszt, az ármányt –, ezért a titokzatosság lényeges hangulati elem a darabban.

Idén a Fatia Negrát még ma és holnap este lehet megnézni az Újszínházban

A történet szerint Henriette-et, a gazdag Lapussa család kegyelemkenyéren tartott leányát – habár a tehetséges fiatal ügyvédet, Vámhidy Szilárdot szereti – nagyapja a gazdag Hátszegi báróhoz kényszeríti. A két fiatal a maga módján próbál tiltakozni: önként elvetnék maguktól az életet, de szerencsére megmentik őket. Ennek azonban nem sokáig örülhetnek: Hátszegi báró magával viszi a lányt Erdélybe, ahol a titokzatos Fatia Negra tartja rettegésben a vidéket.

Borítókép: Jelenet az előadásból (Fotó: Újszínház.hu)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.