Harminc ország háromszázhetven animációs filmje a nemzetközi fesztiválon

Különleges válogatásprogramot láthatnak az animációs műfaj kedvelői egy héten át, jövő hét csütörtöktől kezdődően a MOM Park megújult mozijában. Levetítik a tavaly nyáron megrendezett 15. Kecskeméti Animációs Filmfesztivál díjnyertes alkotásait bemutató összeállítást. A filmeket elsősorban középiskolás és felnőtt nézőknek ajánlják.

Magyar Nemzet
2022. 01. 29. 16:23
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A nemzetközi animációs filmfesztiválon harminc ország háromszázhetven filmjét láthatta a közönség. A válogatás a szakmai- és diák zsűrik által legjobbnak ítélt rövid animációs alkotásokból készült. A Kecskemétfilm és a Cinema MOM együttműködésében megvalósuló válogatásprogrammal a díjazott alkotók mellett a tavaly nyugdíjba vonult Mikulás Ferenc előtt is tisztelegnek, aki a Pannónia Filmstúdió kecskeméti műtermének 1971-es alapítása óta, fél évszázadon át irányította a világhírűvé vált animációs műhely munkáját. Csapata töretlen lelkesedéssel és változatlan szakmai hozzáértéssel folytatja a nemzetközileg elismert, „A” kategóriás animációs biennálé szervezését. 

Az NKA támogatásával megvalósuló Best of KAFF vetítésekre a belépés díjtalan, helyre szóló regisztrációs jegyek online foglalhatók a Cinema MOM honlapján a www.cinemamom.hu oldalon vagy a helyszínen.

Az összeállításban szereplő alkotások

Legjobb rövidfilm kategória, megosztva: Rofusz Kinga Otthon és Darabos Éva Pá, kis panelom! című filmje. Az utóbbi film a Magyar filmkritikusok dicséretét is megkapta. Legjobb televíziós sorozat 1. díj: Horváth Mária: Cigánymesék, 2. díj: Glaser Kati: Városi legendák – Családi ökörség. Legjobb alkalmazott animáció díja: Pataki Szandra Jonathan Safran Foer – Globális öngyilkosság. Legjobb diákfilm: Gyarmati Lejla: Mostanában nagyon. Dicsérő oklevél, diákfilm, legjobb első film különdíja: Osztós Zsófia: Akárhová.  Dicsérő oklevél, diákfilm: Wator Ádám Patrik: Sunshower. A legszínvonalasabb képi formanyelv különdíj: Szőllősi Anna: Helfer. A legjobb animációs munka, különdíj, Magyar filmkritikusok díja: Ulrich Gábor Dűne. Magyar filmkritikusok dicsérete: Horesnyi Máté A kisebbik rossz. A junior zsűri díja: B. Nagy Ervin: Cserebogarak – Papp Laci. Az Országos Diákzsűri díja: Ducki Tomek: Plantarium.

Borítókép: Jelenet Rofusz Kinga Otthon című rövidfilmjéből (Fotó: Cinema MOM )

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.