Pavel Valla Bertini tizenhét keréken világrekordot állított fel

hírkép szöveg

Magyar Nemzet
2022. 01. 10. 20:40
cirkusz
2022.01.10. Budapest Fővárosi Nagycirkusz tizenhét kerekű bicikli, rekor Guiness rekord Fotó: Kurucz Árpád Fotó: Kurucz Árpád
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A világ Magyarországra figyel január 12–17. között. Közép-Európa egyetlen kőcirkuszában, a Fővárosi Nagycirkuszban tizennegyedik alkalommal rendezik meg a 14. Budapest Nemzetközi Cirkuszfesztivált. Négy kontinens rangos, nemzetközi díjjal kitüntetett artistaművészei érkeznek Budapestre januárban, hogy összemérjék tudásukat. A színvonalas produkciókat rangos szakmai zsűri bírálja el, amelyeket a közönség is láthat. A nagyszabású esemény rendezői Rippel Ferenc és Rippel Viktor világrekorder artistaművészek. A budapesti cirkuszfesztivál nem csupán a szakmai vetélkedésre és a szórakoztatásra ad lehetőséget, egy különleges rekord is született hétfőn, a fesztivál előtt: a világhírű artista, Pavel Valla Bertini soha nem látott magasságban debütált elképesztő egykerekűszámával a Fővárosi Nagycirkusz manézsában, ez lesz a fesztivál egyik attrakciója. 

Fotó: Kurucz Árpád

Ahogy a fényképen is látható, az egykerekű-specialista

Pavel Valla Bertini 17 keréken, 9,07 méter magasan kerekezte körbe a Fővárosi Nagycirkusz manézsát. 

A 14. Budapest Nemzetközi Cirkuszfesztivál nem csak a tehetséges artisták és a megannyi technikai innováció miatt lesz egyedülálló.

Azokra is gondoltak, akik nem tudnak személyesen ott lenni, ezért minden előadásukat élőben fogják közvetíteni a YouTube-csatornájukon.

Borítókép: A rekordkísérlet elsőre sikerült (Fotó: Kurucz Árpád) 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.