Új esztendőben, új szívekkel

A Benyus nagycsalád újévi hangversenyt tart a budapesti Ciszterci Szent Imre-templomban, a vasárnap esti 18 órás szentmise után. A világszinten is páratlan zenészcsalád eredetileg tíz testvérből álló kamaraegyüttese ezen a koncerten kiegészül a házastársak és gyermekeik kórusával.

Magyar Nemzet
2022. 01. 12. 15:25
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kodály Zoltán szerint a zene olyan lelki táplálék, amely semmi mással nem pótolható. Nyilatkozták korábban, hogy a Benyus család is ennek szellemében él, és a zenekar mottóját is a magyar zeneszerzőtől és népzenekutatótól választotta: „A lelki gazdagodás hatalmas forrásai erednek a zenéből. Azon kell lennünk, hogy minél többek számára megnyíljanak.”

Új esztendőben, új szívekkel a koncert címe, melyet a Szent Imre-templomban tartanak. A Benyus Testvérek Kamaraegyüttese tíz testvérből álló kis szimfonikus együttes. Megalakulásuk idejét nem könnyű meghatározni, mivel a gyermekek születésük sorrendjében fokozatosan kapcsolódtak be a közös zenélésbe, így a kamaraegyüttes közös múltja több mint harminc évre tekint vissza. Benyus Sándor, az édesapa zongorázott, hegedült és kórust vezetett, felesége, Anna pedig hegedült. Az évről évre bővülő együttes tehát egy sokgyermekes házaspár zeneszeretetéből született.

Tagjai a zene iránti szeretetet még gyermekkorukban megtapasztalták, és a muzsikától felnőttként sem szakadtak el. A tíz testvér mindegyike a zenészhivatás mellett döntött, és diplomát szerzett valamely zeneművészeti egyetemen vagy főiskolán. A családi kamarazenélés hagyománya tovább folytatódik, mára már az unokák is együtt zenélnek. 

 

A belépés ingyenes, mozgássérülteknek akadálymentes.

Borítókép: A kamaraegyüttes és a családi kórus (Forrás: Benyustestverek.hu)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.