Ismét műsoron a Szépséges Mezőség

A Duna Művészegyüttes az erdélyi Mezőség színes zenei és tánckultúráját idézte meg októberben bemutatott új előadásában. A produkciót februárban és márciusban is láthatja a közönség a Müpában, melyben olyan közreműködők szerepelnek, mint Navratil Andrea Liszt-díjas, Kacsó Hanga Junior Prima-díjas népdalénekes és Tóth Károly színművész.

Magyar Nemzet
2022. 02. 14. 13:45
Fotó: Müpa
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vastapssal ünnepelte a közönség a Duna Művészegyüttes Szépséges Mezőség című előadásának őszi bemutatóját, amely mind a táncosok, mind a rendező, koreográfusok munkáját dicséri. A premierre készülve több kiváló szakember segítette az együttes munkáját: a darab Kocsis Enikő, Fitos Dezső, Farkas Tamás és Juhász Zsolt koreográfiáira épül.

A nagy sikerű Szerelmünk, Kalotaszeg előadás után a Duna Művészegyüttes folytatni kívánta a tájegységre szűkített műsorszerkesztési elvet, ennek szellemében készült az erdélyi Mezőségről szóló bemutató, amelyre az együttes már az új, felújított székházában készülhetett. A színpadkép alapvetően a mezőségi dombságot jeleníti meg. Monumentális, gurítható dobogókat láthatnak a nézők, melyek felületeit vetítéssel, egy korszerű fényfestési technológiával színezik.

Jelenet a SzépségesMezőség című  előadásból Fotó: Duna Művészegyüttes

A Duna Művészegyüttes idén ünnepli fennállásának hatvanötödik évfordulóját, ez alkalomból többek között egy gálaműsorral és új bemutatóval is készülnek, de Szépséges Mezőség című előadásuk is méltó módon illeszkedik a jubileumi időszakba.

Február 19-én és március 30-án az is megnézheti az előadást, aki októberben lemaradt volna, hiszen a Müpában újra látható lesz.

Az őszi premierről korábban ITT írtunk.

Borítókép: Jelenet az előadásból (Fotó: Duna Művészegyüttes)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.