A székesfehérvári Vörösmarty Színház is segít az ukrán háború menekültjein

Jótékonysági előadással és szállítással igyekszik a székesfehérvári Vörösmarty Színház segíteni az ukrajnai háború miatt bajbajutottakon. Április 9-én és 10-én A padlás című előadás teljes jegybevételét Székesfehérvár adományszámlájára utalják.

Magyar Nemzet
2022. 03. 12. 18:00
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Aggodalommal és félelemmel olvassuk és hallgatjuk a híreket, latolgatjuk a jövő esélyeit, rettegünk a háború borzalmaitól. Szánalommal és megértéssel fordulunk azok felé, akiket a háború otthonaik elhagyására kényszerített. Ebben a helyzetben számunkra most az a legfontosabb kérdés, mi az, amiben mi segíteni tudnunk nekik a magunk eszközeivel.

 – így vélekedik Szikora János, a színház igazgatója. Az április 9-én (szombaton) és 10-én (vasárnap) bérletszünetben játszott A padlás című előadás jótékonysági célt szolgál majd.

A 15 órakor kezdődő előadásokra támogatói jegyek vásárolhatóak 3500 és 5000 forint értékben. A jeggyel így nemcsak színházi élményhez juthatnak a nézők, hanem jó ügyet is szolgálhatnak. A teljes bevételt a színház a város által nyitott adományszámlára utalja majd. Ez az összeg még emelkedik, hiszen

az előadásban részt vevő színészek nemes gesztusként felajánlották a két nap fellépői díját is.

A színház másik felajánlásával az adományok szállításában nyújt segítséget teherautójával, amely szerdán már meg is érkezett Panyolára és Fülpösdarócra, hogy a Segítsünk a háború miatt bajbajutottakon! Fehérvár és környéke nevű Facebook-csoport köré szerveződött civilek által gyűjtött adományokat odaszállítsa. Az autót a következő időszakban térítésmentesen vehetik igénybe azok a civil szervezetek, amelyek szeretnék eljuttatni az összegyűlt felajánlásokat a határra, illetve a határon túlra.

Az előadásokra jegyek ITT rendelhetők.

Borítókép: Jelenet az előadásból (Fotó: Torma Sándor)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.