Örökség műhely kerekasztal-beszélgetés

Az Örökség Kultúrpolitikai Intézet Örökség műhely sorozatának soron következő rendezvényét március 31-én, csütörtökön délután 17 órakor tartják a kápolnásnyéki Halász-kastélyban.

Magyar Nemzet
2022. 03. 16. 14:30
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kerekasztal-beszélgetésen bemutatják a Velencei-tónál működő kulturális intézmények összefogásaként létrejövő 

Hazáért körút elnevezésű rendhagyó pedagógia programot. A körút célja, hogy a diákok egy biciklizéssel egybekötött tematikus élménytúrán belül ismerjék meg Vörösmarty Mihály, a Szózat költőjének, és Gárdonyi Géza, az Egri csillagok írójának szülőhelyét, felidézzék a pákozd-pátka-sukorói csata eseményeit Pákozdon, és megismerjék, hogyan kötődött Schweidel József aradi vértanú a kápolnásnyéki Halász-kastély történetéhez. 

A beszélgetésen részt vesz Görög István, a Katonai Emlékpark Pákozd – Nemzeti Emlékhely ügyvezetője, Ocsenás Katalin, a Gárdonyi Géza Könyvtár és Kulturális Központ igazgatója, Rodics Eszter, a kápolnásnyéki Halász-kastély igazgatója, valamint Sipos Imre, az Oktatási Hivatal elnökhelyettese. A kerekasztal-beszélgetést Sasvári Csilla, a Vörösmarty Rádió szerkesztő-műsorvezetője moderálja. 

A nyilvános rendezvényre minden érdeklődőt szeretettel várnak, azonban a helyszín korlátozott befogadóképessége miatt a részvétel regisztrációhoz kötött. Kérik, a részvételi szándékot március 30. 12 óráig jelezzék az [email protected] e-mail-címen.

Borítókép: Halász-kastély (Forrás: Halászkastély.hu)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.