Tíz rockhimnusz egy vinilalbumon

Topis Rok ’79 címmel május 9-én kerül boltokba a Beatrice 1979-es, hányatott sorsú zeneanyaga.

2022. 04. 30. 18:33
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Topis Rok ’79 címmel május 9-én kerül boltokba a Beatrice 1979-es, hányatott sorsú zeneanyaga.  A felvételek meglehetősen mostoha körülmények között, a Magyar Rádió 6-os stúdiójában, már akkoriban is elavult hangtechnikával készültek. Érdekessége, hogy a zenekarnak mindössze egyetlen és teljes éjszakája volt arra – 18 órától másnap reggel 9 óráig –, hogy demoanyagként tíz számot rögzítsen – egy üveg, akkor hatszáz forintba kerülő Club 99 whiskyért cserébe… A Nagy Feró, Miklóska Lajos, Lugosi László és Donászy Tibor összeállítású punk-rock csapat olyan óriási népszerűségnek örvendő dalokat vett magnetofonszalagra, mint – többek között – a Jerikó, a Nagyvárosi farkas vagy a Motorizált nemzedék.

A Moiras Records az eredeti – finoman szólva sem éppen stúdióminőségű – hangszalagot technikailag jócskán feljavította és eredeti, sztereó formátumban teszi közkinccsé.

A mára kivétel nélkül rockhimnusszá érett, tíz dalt tartalmazó album limitált, mindössze ötszáz számozott példányban, vinillemez formátumban lesz megvásárolható.

Borítókép: Beatrice-koncert egy moziban 1979-ben (Fotó: Fortepan/Urbán Tamás)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.