időjárás 4°C Karola , Károly 2023. január 28.
logo

Újabb tíz névre derülhet fény a brüsszeli korrupciós botrányban

Tíz rockhimnusz egy vinilalbumon

Hegedűs István
2022.04.30. 18:33 2022.05.02. 08:31
Tíz rockhimnusz egy vinilalbumon

Topis Rok ’79 címmel május 9-én kerül boltokba a Beatrice 1979-es, hányatott sorsú zeneanyaga.  A felvételek meglehetősen mostoha körülmények között, a Magyar Rádió 6-os stúdiójában, már akkoriban is elavult hangtechnikával készültek. Érdekessége, hogy a zenekarnak mindössze egyetlen és teljes éjszakája volt arra – 18 órától másnap reggel 9 óráig –, hogy demoanyagként tíz számot rögzítsen – egy üveg, akkor hatszáz forintba kerülő Club 99 whiskyért cserébe… A Nagy Feró, Miklóska Lajos, Lugosi László és Donászy Tibor összeállítású punk-rock csapat olyan óriási népszerűségnek örvendő dalokat vett magnetofonszalagra, mint – többek között – a Jerikó, a Nagyvárosi farkas vagy a Motorizált nemzedék.

A Moiras Records az eredeti – finoman szólva sem éppen stúdióminőségű – hangszalagot technikailag jócskán feljavította és eredeti, sztereó formátumban teszi közkinccsé.

A mára kivétel nélkül rockhimnusszá érett, tíz dalt tartalmazó album limitált, mindössze ötszáz számozott példányban, vinillemez formátumban lesz megvásárolható.

Borítókép: Beatrice-koncert egy moziban 1979-ben (Fotó: Fortepan/Urbán Tamás)

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.