időjárás 13°C Jeromos 2022. szeptember 30.
logo

Huszonnégy kortárs festőművész a Kiút című csoportos tárlaton

Magyar Nemzet
2022.06.04. 18:00 2022.06.05. 23:35
Huszonnégy kortárs festőművész a Kiút című csoportos tárlaton

Milyen az, amikor megfordul a világ? Két éve a világjárvány kezdetekor szembesülhettünk vele, és bár bízunk abban, hogy túl vagyunk rajta, újabb próbatételek előtt állunk.

A Kiút című csoportos kiállítás 24 kortárs festőművész munkáit, reflexióit mutatja be: mára kordokumentumokká vált képeket a közelmúltból, de a járványtól elvonatkoztatva a festmények a menedéket, a kifelé vezető utat keresik jelenünk mindenkit érintő viszontagságaiból. 

A Standby, Kodály köröndön megrendezett kiállítás első állomása közös segélykiáltás volt, tavaly pedig a legfrissebb kortárs válaszokkal folytattuk a szabadtéri tárlatot.

Az utcai kiállítások eredeti munkáiból ad válogatást a Pintér Galéria június 8-tól 30-ig, és közben új alkotókat és műveket is meghívnak a tárlatra. A kiállítást P. Szabó Dénes kulturális újságíró nyitja meg, zenél: Kardos-Horváth János.

 

Alkotók: Ázbej Kristóf, Baksai József, Breznay Pál, Barakonyi Zsombor, Cseke Szilárd, drMáriás, Fehér László, Gerber Pál, Gesztelyi-Nagy Zsuzsanna, Horváth Éva Mónika, Incze Mózes, Jovián György, Kondor Attila, Méhes Lóránt Zuzu, Naomi Devil, Péterfy Ábel, Szabó Ábel, Szikra Ágnes, Szurcsik József, Zászkaliczky Ágnes, Tayler Patrick, Verebics Ágnes, Verebics Kati, Weiler Péter

Támogatta: Emberi Erőforrások Minisztériuma, védnök: L. Simon László

 

Borítókép: A kiállítás plakátja (Forrás: Standby)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.