Emblematikus zenekarok a Fonó V4 Klubjában

V4 Klubot rendeznek a Fonó Budai Zeneházban január 20-21-én. Fellép a Góbé, a lengyel Kapela Maliszów és a szlovák Nogaband.

Magyar Nemzet
2023. 01. 14. 17:00
null
Forrás: Facebook
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az eseményen a koncertek mellett lengyel, szlovák és magyar művészek által vezetett zenés és táncos workshopok, valamint közös táncházat is tartanak.

A Fonó V4-es hálózata tavaly tovább bővült: a Zeneház a 2019-ben nyílt krakkói EtnoKrakow/Rozstaje Klub mellett 2022-ben a kassai Klub Milovníkov Folklóruval kezdett közös partnerséget. A sikeres krakkói és a kassai klubnapok után most Budapesten is várja a közönséget a Fonó által szervezett V4 Klub.

Az események és az együttműködés célja, hogy a résztvevő nemzetek saját kultúrájukat közvetítve tanulhassanak egymástól, zenei, művészi inspirációt nyújthassanak egymás számára.

A V4 Klub első fellépője január 20-án, pénteken este a Góbé zenekar lesz a Fonóban, azt követően lengyel–szlovák–magyar táncházra invitálják a jelenlévőket.

Másnap, szombaton napközben lengyel, szlovák és magyar művészek ingyenes workshopjain lehet részt venni, többek között hegedű, brácsa, bőgő, dob és néptánc kurzusokhoz lehet csatlakozni. Este a lengyel Kapela Maliszów és a szlovák Nogaband ad koncertet, ezt ismét lengyel–szlovák–magyar táncház követi.

A részletes programról a Fonó weboldalán tájékozódhatnak.

Borítókép: A Góbé zenekar (Forrás: Góbé zenekar Facebook-oldala)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.