időjárás 26°C Fatime 2023. június 5.
logo

Petőfi Zenei Tanács alakult a popkultúra fejlesztéséért

Magyar Nemzet
2023.03.22. 10:30 2023.03.22. 13:17
Petőfi Zenei Tanács alakult a popkultúra fejlesztéséért

Megalakult a Petőfi Zenei Tanács az A38 hajón. A szakmai tanácsadó testület fő küldetéseként a popkultúrának, korunk elsődleges kulturális közegének minőségelvű fejlesztését jelölte ki.

A Petőfi Kulturális Ügynökség (PKÜ) kezdeményezésének célja, hogy a Petőfi Zenei Tanács tagjai szakértelmükkel és meglátásaikkal elősegítsék a Petőfi Rádió, a Petőfi TV, a Hajógyár és a Magyar Popkulturális Értéktár minőségelvű megerősítését, ezáltal a magyar popkultúra jobbá tételét.

Petőfi zenei tanács
Demeter Szilárd, a PKÜ vezérigazgatója beszélt a Petőfi Zenei Tanács küldetéséről. Fotó: Éberling András

Neves zenészek a Petőfi Zenei Tanács tagjai

 

A Petőfi Zenei Tanács tagja Kovács Ákos, Bognár Attila, Frenreisz Károly, Müller Péter Sziámi, Both Miklós, Ferenczi György, Gőz László, Nagy Feró, Németh Alajos és Tátrai Tibor.

 

 A felkért tagok mindegyike a szakma elismert tekintélye, művészeti tevékenységüket tekintve a könnyűzene teljes műfaji spektrumát lefedik, ami már önmagában kiváló fundamentumot biztosít a Petőfi Zenei Tanács működéséhez.

Demeter Szilárd, a PKÜ vezérigazgatója szerint a Petőfi Zenei Tanács tagjainak teljesítménye minden kétséget felülír. Ezek a zenészek időtálló műveket tettek le az asztalra, láttak már mindent a kis kultúrházaktól a nagyszínpadig.

Tapasztalataikat, meglátásaikat, tanácsaikat szeretnénk becsatornázni

– fogalmazott, hozzátéve: már az alakuló ülésen egészséges és inspiráló vita alakult ki. „És azért, mert bár nem ugyanazt gondoljuk a világról, mégis volt egy közös premisszánk: a magyar kultúra, ezen belül is a magyar könnyűzene szeretete.”

Borítókép: a Petőfi Zenei Tanács tagjai (Fotó: Petőfi Kulturális Ügynökség)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.