időjárás -3°C Natália 2023. december 9.
logo
Így lesznek a forradalmárokból diktátorok

Miskolcra érkezik a kolozsvári Állatfarm

Magyar Nemzet
Forrás: Szinhaz.org
2023.04.28. 15:00 2023.05.09. 19:41
Miskolcra érkezik a kolozsvári Állatfarm

A 10. Színházi Olimpia keretében a Miskolci Nemzeti Színházba érkezik május 4-én, 19 órától az Állatfarm George Orwell nyomán, Puskás Zoltán rendezésében a Kolozsvári Állami Magyar Színház társulatától.

Mint a Szinhaz.org írja, George Orwell 1945-ben kiadott szatirikus kisregénye, az Állatfarm tulajdonképpen a sztálini Szovjetunió allegóriája és kritikája, tágabb értelemben viszont azt a gondolatot járja körül, hogy egy eredetileg szép és nemes elképzelés hogyan válik totális diktatúrává. Orwell felteszi a napjainkban is nagyon aktuális kérdést, hogy

létezhet-e társadalmi egyenlőség, vagy mindig kell olyan, aki dolgozik, és olyan, aki irányít?

Miskolcra érkezik az Állatfarm. Forrás: Szinhaz.org

A darab szerzői George Orwell nyomán Erős Ervin, Klemm Dávid és Lénárd Róbert, a rendező pedig Puskás Zoltán, akinek a nagy sikerű Óz, a nagy varázsló és A dzsungel könyve című musicaleket követően az Állatfarm a harmadik olyan munkája, amelyet a Kolozsvári Állami Magyar Színházban állított színpadra – írja a Szinhaz.org.

Programok, rekordok, riportok a Kultúrnemzet színházi olimpiai gyűjtőoldalán! Kattintson IDE!

Borítókép: Állatfarm (Forrás: Szinhaz.org)

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.