A Kórusok éjszakája nyolc helyszínen várja az érdeklődőket szombaton

A Kórusok éjszakája nyári eseményére 11. alkalommal kerül sor június 3-án, szombaton Budapesten, a Palotanegyedben. Az amatőr kórusfesztivál célja, hogy megmutassa: énekelni mindenki tud, és a kóruskultúrának nem csak a klasszikus koncerttermekben van helye.

Magyar Nemzet
2023. 05. 30. 19:13
Fotó: Zöld Nikoletta
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Kórusok éjszakáját a Csíkszerda Egyesület önkéntesei, a Csíkszerda kóruscsalád tagjai szervezik Tóth Árpád művészeti vezetésével. Az esemény 16 órakor az Éneklő kerttel veszi kezdetét a Múzeumkertben, ahol az ország minden szegletéből és a külföldről érkező kórusok is bemutatkoznak. 

A program helyszíneit a Palotanegyed terei adják: a Vörösmarty Mihály Gimnázium, a PPKE Gesztenyés kert, a Nemzeti Múzeum, a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár Kertje, a Szent Anna Kollégium, a Lőrinc pap tér 3., a Krúdy utca 11. és a Krisztus Király plébánia kápolnája.

 Az est folyamán 25 kórus összesen 47 koncertet ad különböző műfaji kategóriákban (folk, hagyományos zene, könnyűzene, kortárs zene, gyerekkar), majd a fesztivál a Közös énekléssel zárul a Pollack Mihály téren, amely során a közönség, a fellépők és a szervezők megtapasztalhatják  az együtt éneklés örömét és varázsát. A szervezők szeretettel várnak kicsiket és nagyokat egyaránt! Részletes információ az eseményen fellépő kórusokról, programról: itt.

Borítókép: Kórusok éjszakája (Fotós: Zöld Nikoletta)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.