Albin 2024. március 1.
logo

Emlékhelyek napja a kastélyokban

Magyar Nemzet
2023.05.15. 18:00
Emlékhelyek napja a kastélyokban

Május 13-án, az emlékhelyek napján, különleges programokkal várták a történelem iránt érdeklődőket a fertődi Esterházy- és a nagycenki Széchenyi-kastélyban egyaránt.

A zene és az épített örökség iránt érdeklődők a fertődi Esterházy-kastély programjain könnyedén találhattak az ízlésüknek megfelelő programot. A zene és építészet jegyében Joseph Haydn életének és munkásságának legfontosabb állomáshelyei és pillanatai, köztük több zenemű megszületésének története elevenedett meg a kastély marionettszínházában és a Travaglia-kiállításban egy izgalmas tárlatvezetés során. A nyugati kastélyszárnyban a látogatókat az Akkor és most minikiállítás fogadta, amely az utóbbi évek rekonstrukciós munkálatait, épületfelújításait mutatja be.

A nagycenki Széchenyi-kastély angolparkjában nemzetközi történelmi íjászverseny várta az érdeklődőket, ahol közel 150 versenyző mérte össze a tudását. A versenyen Magyarországtól Írországig 15 kategóriában vettek részt különböző nemzetiségű hagyományőrző íjászok.

Borítókép: A nagycenki Széchenyi-kastély angolparkja (Forrás: Eszterhaza.hu)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.