Kilibbent a megszokott rendszerből a Váróterem Projekt Hatodik nap című előadása

A Váróterem Projekt egy független színházi társulat, amely ezúttal a 10. színházi olimpiára, a Vendégváró plusz fesztiválra látogat el Budapestre. A formáció májusban több előadással is bemutatkozik, köztük a Hatodik nap című egyfelvonásos produkcióval.

Magyar Nemzet
Forrás: Szinhaz.org2023. 05. 02. 11:00
null
Fotó: toth helga
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Ember. Nő. Ember és Nő. Férfi és Nő. Nő és Férfi. Valakik, valamikor, Valaki szerint: hibáztak. Nagyon emberi történet. Két nagyon jól ismert egyén tragédiájáról. Nagyon személyes történet, és mégis: hogyan válik ennyire személytelenné? A férfiakra, mint csoportra gondolunk, a nőkre egyaránt. Hiányzik a személyesség, amihez viszonyulni tudnánk. Ha szabadulni szeretnénk, vagy felfedezünk magunkban olyan igényt, amely kibillent a felállított szabályrendszerből, a társadalom normaszegésnek értékeli és megbünteti. Mit jelent a társadalmunkban egy pár? Mi a feladata? – írják a Váróterem Projekt alkotói Hatodik nap című előadásáról.

A különleges, 18 év felülieknek ajánlott mozgásszínházi produkció rendezője és egyik szereplője Varga Hunor-József, aki 1997-ben a kolozsvári Színház- és Filmművészeti Egyetemen diplomázott színész szakon 2019-ben. A 2021-ben bemutatott Hatodik nap az első rendezése, a partnere benne Veres Orsolya. 

hatodik nap
A mozgásszínházi előadás egy duett a férfi és a nő között (Fotó: Tóth Helga)

A szerzők elmondása szerint az előadás nem a teremtéstörténetben, de abból kiindulva keresi a választ. Egyfelől bemutatja például a kapcsolatok erejét, az önmegvalósítást, az emberi esendőséget vagy éppen a vágy erejét. A Hatodik nap célja, hogy egy ítéletmentes valóságot teremtsem. 

Programok, rekordok, riportok a Kultúrnemzet színházi olimpiai gyűjtőoldalán! Kattintson IDE

Borítókép: Hatodik nap (Fotó: Tóth Helga)

 

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.