Művészetért és közösségi művelődésért felelős helyettes államtitkárt neveztek ki

A Kulturális és Innovációs Minisztérium közleménye arról tájékoztatott, hogy május 1-jei hatállyal Szentmártoni Jánost nevezte ki művészetért és közösségi művelődésért felelős helyettes államtitkárrá Orbán Viktor miniszterelnök. Az új vezető Csák János kultúráért és innovációért felelős miniszter javaslatára lép hivatalba.

Magyar Nemzet
2023. 05. 06. 8:36
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szentmártoni János Gérecz Attila-, József Attila- és Magyarország Babérkoszorúja díjas költő, író, irodalomszervező. 2000-től a Magyar Napló Kiadó szerkesztője, majd 2010-től a Magyar Írószövetség,  2012-től ezzel párhuzamosan a Tokaji Írótábor elnöke 2019-ig. 2020-tól a Petőfi Kulturális Ügynökség Kárpát-medencei Programigazgatóságát vezette. A Magyar Művészeti Akadémia rendes tagja. Helyettes államtitkárként az előadó- és alkotóművészeti, illetve közösségi művelődési terület szakpolitikai irányításáért felel.

Borítókép: Szentmártoni János, a Magyar Írószövetség korábbi elnöke (Forrás: Kultúra.hu/Hartyányi Norbert)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.