időjárás 27°C Jusztina 2023. szeptember 26.
logo

Izgalmas helyen láthatjuk újra a TV Macit

Magyar Nemzet
Forrás: MTI
2023.06.08. 15:32 2023.06.08. 16:02
Izgalmas helyen láthatjuk újra a TV Macit

A Mesehősök bélyegsorozat részeként TV Maci sorszámozott alkalmi bélyegblokkot bocsátott ki a Magyar Posta, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alappal (MTVA) együttműködésben.

Papp Dániel, az MTVA vezérigazgatója a csütörtöki budapesti bélyegblokk-kibocsátó ünnepségen kiemelte: 2019 óta folyamatos a Magyar Posta és az MTVA együttműködése, amely a továbbiakban is folytatódik. A bélyegblokk-kibocsátás apropója, hogy az idén hatvanéves a TV Maci, amely már nemcsak a közmédiát fémjelzi, hanem nemzeti kincs, egy igazi hungarikum – tette hozzá.

Hegmanné Nemes Sára, a Magyar Posta Zrt. igazgatóságának alelnöke elmondta: a bélyegblokk Weisenburger István grafikusművész tervei szerint a Pénzjegynyomda Zrt.-ben készült ötvenezer példányban. A bélyegblokkon Bálint Ágnes író és Foky Ottó bábtervező alkotása, a TV Maci és Paprika Jancsi figurája egy-egy jellegzetes életképpel szerepel.

Borítókép: A TV Maci figurája a róla készült bélyegblokk kibocsátásán a közmédia óbudai székházában 2023. június 8-án. A sorszámozott alkalmi bélyegblokkot a Mesehősök bélyegsorozat részeként adták ki. (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.