Velencében debütál Reisz Gábor legújabb filmje

A neves eseményen a magyar filmrendező harmadik nagy játékfilmjét mutatják majd be, amellyel azért vehet részt az eseményen, mert alkotása több szempontból is a legújabb trendeket képviseli. A rendezőt a főszereplők mellett a producer és a stáb tagjai is elkísérik.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 07. 25. 16:10
Reisz Gábor
Budapest, 2014. július 3. Reisz Gábor filmrendező Budapesten 2014. július 4-én. A rendező VAN valami furcsa és megmagyarázhatatlan című játékfilmje szerepel a ma kezdődő 49. nemzetközi filmfesztivál programjában a csehországi Karlovy Varyban. MTI Fotó: Kallos Bea Fotó: MTI/Kallos Bea
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Magyarázat mindenre a neves filmfesztivál hivatalos válogatásában, az Orizzonti (Horizontok) elnevezésű szekcióban lesz, amelyben olyan filmek kapnak helyet, amelyek esztétikájukban és kifejezésmódjukban a legújabb trendeket képviselik – adta hírül Cirko Film.

A film egy 18 éves fiú botrányba torkolló érettségi vizsgájának történetén keresztül fest reális képet egy kettészakadt országról.

A történet szerint nyáron Budapesten a gimnazista Ábelnek az érettségire kellene készülnie, de rájön, hogy szerelmes legjobb barátjába, Jankába. Janka jó tanuló, a vizsga miatt nem kell izgulnia, viszont ő is reménytelenül szerelmes, de ő a történelemtanárba, Jakabba. Viszont neki családja van, pedagógusként próbál túlélni Magyarországon, és korábban már összetűzésbe került Ábel konzervatív apjával. A két részre szakadt társadalom feszültségei felszínre törnek, amikor Ábel történelemérettségije országos botrányba torkollik, ő pedig valahol a két oldal között áll, mindennek a kellős közepén, és még mindig szerelmes – olvasható a közleményben.

A magyar nézők közönségtalálkozóval egybekötött premier előtti vetítésen nézhetik meg először a filmet a Cirko-Gejzír moziban szeptember 22-én. Másnap, szeptember 23-án a Cinema City Mammutban is lesz vetítés és közönségtalálkozó. A Magyarázat mindenre október 5-én, a Cirko Film forgalmazásában kerül majd a magyar mozikba.

 

Borítókép: Reisz Gábor (Fotó: MTI/Kallos Bea)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.