Élő popikonok és fiatal tehetségek a Hajógyár és a Strand Legendák sorozatában

Az LGT, Kovács Kati, a Pál Utcai Fiúk, valamint az Aurevoir., a Blahalouisiana, Pénzes Máté és a Zseb – a magyar popzene legnagyobb ikonjainak és a hazai könnyűzenei élet fiatal tehetségeinek találkozását teszi idén is lehetővé a Hajógyár és a Strand közös Legendák sorozata. A produkció keretében az elmúlt évtizedek legnagyobb slágereit népszerű fiatal zenészek és énekesek szólaltatják meg, és a sorozatban összesen négy dal születik újjá.

Magyar Nemzet
Forrás: Petőfi Kulturális Ügynökség2023. 08. 21. 13:11
Karácsony János
Karácsony János a Legendák sorozat plakátján (Forrás: Petőfi Kulturális Ügynökség/Hajógyár) Fotó: Petőfi Kulturális Ügynökség/Hajógyár Forrás: Petőfi Kulturális Ügynökség/Hajógyár
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A korábban már bemutatott Strand-Allstars, Miénk ez a cirkusz című LGT-feldolgozásán túl a fesztivál indulásáig a Hajógyár összesen három másik dalt tesz közzé a saját felületein, és a régi-új számok a Strandon élőben is felcsendülnek majd. Az izgalmas, új zenei tartalmak közül elsőként a Pál Utcai Fiúk Legelő című számát az Aurevoir. és Leskovics Gábor (Lecsó) közös előadásában, majd az LGT és Kovács Kati Szólj rám, ha hangosan énekelek! című dalát a Blahalouisiana és Kovács Kati tolmácsolásában ismerheti meg a nagyközönség.  

Kovács Kati és Schoblocher Barbara, a  Blahalouisiana énekesnője
Kovács Kati és Schoblocher Barbara, a Blahalouisiana énekesnője. Forrás: Petőfi Kulturális Ügynökség/Hajógyár

Élő legendák és fiatal tehetségek találkozását, valamint új, izgalmas zenei csemegék születését teszi lehetővé a Hajógyár és a Strand fesztivál tavaly indult közös produkciója, a Legendák sorozat. A magyar popzene történetének legnagyobb ikonjait és a fiatal tehetségeket összehozó, nagyszabású produkció első eleme az LGT 1992-es szerzeménye, a Miénk ez a cirkusz augusztus 10-én debütált az online térben. 

A korszerű új feldolgozás a Strand fesztivál minden jelentős fellépőjét megmozgatta, aminek köszönhetően a Margaret Island, Schoblocher Barbara (Blahalouisiana), a Valmar és Karácsony János „James” először szerepeltek közös videóklipben.

A Hajógyár online felületeit a Strand Allstars dal debütálását követően is érdemes nyomon követni, hiszen a fesztivál indulásáig három további új, különleges felvétel kerül majd ki ezekre. Az újjászülető zeneszámok a Strand idei központi tematikájához, a cirkuszhoz kapcsolódnak, így a klipek mindegyikét a Fővárosi Nagycirkusz látványos tereiben rögzítették.

A 2023-as Legendák produkció keretein belül az idén negyvenéves Pál Utcai Fiúk Legelő című számát az Aurevoir. öltöztette új köntösbe. Az izgalmas, új zenei találkozás eredményét augusztus 14-én a Hajógyár felületein ismerhette meg a nagyközönség.

Idén már másodjára vágtunk bele a Legendák projektbe, ami az egyik kedvencünk lett. A fesztiválszezon végét idén is erősre kanyarítjuk a négy zseniális párosítás közös zenéjével. Fél év munkájának aratjuk le a gyümölcsét, boldogok vagyunk, hogy megnyertük ezeket az előadókat

– mondta a projekt kapcsán Dénes Adél, a Petőfi Kulturális Ügynökség könnyűzenei igazgatója.

A Legendák sorozatban ugyanakkor Blahalouisiana Kovács Katival együtt lépett a cirkusz porondjára, és a közös munka eredményeképpen a Szólj rám, ha hangosan énekelek! című örökzöld egy új verzióját ismerheti majd meg a nagyközönség, míg Pénzes Máté zenekari formációja, a Pénzes Máté és a Zseb Presser Gábor Miénk itt a tér című slágerét értelmezi újra.

Az elkészült zeneszámokat és a hozzájuk forgatott pazar látványvilágú klipszerű live act videókat augusztus 14-én, 18-án és 21-én a Hajógyár YouTube-csatornáján és Debüt rovatában láthatja és hallhatja először a nagyközönség, és a zenei anyag néhány nappal később a platform Spotify csatornájára is felkerül. 

A Legendák sorozatnak köszönhető zeneszámok exkluzív, közös koncert keretében szólalnak majd meg a feldolgozások a Strandon is – az izgalmas koncertélményért tehát mindenképpen érdemes Zamárdiba ellátogatni.

A Balaton déli partját megcélzó fesztiválozók számára nem csak a Legendák projekt tartogat szuper lehetőségeket: a Hajógyár a Strandon saját helyszínnel, a Petőfi Színpaddal várja a szórakozni és kikapcsolódni vágyókat, ahol többek közt olyan előadók gondoskodnak majd a frenetikus hangulatról, mint Sisi, a Platon Karataev vagy az Abigél. A színpad teljes zenei programja a Hajógyár Facebook- és Instagram-oldalán napi bontásban is elérhető.

Eddigi dalpremierek:

Aurevoir. x Pál Utcai Fiúk (Lecsó) ǀ Legelő
Blahalouisiana x Kovács Kati ǀ Szólj rám, ha hangosan énekelek
STRAND ALLSTARS (Margaret Island, Valmar, Schoblocher Barbara, Karácsony János) ǀ Miénk ez a cirkusz

További dalpremier: 
augusztus 21.: Pénzes Máté és a Zseb + LGT: Miénk itt a tér

A dalpremier helye
A Hajógyár YouTube-csatornája 
A Hajógyár honlapja 

 

Borítókép: Karácsony János a Legendák sorozat plakátján (Forrás: Petőfi Kulturális Ügynökség/Hajógyár)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.