Idén is megrendezik a Szentendrei nyitott templomok hétvégéjét

A Ferenczy Múzeumi Centrum szeptember 8. és 10. között várja az érdeklődőket. Igényes ingyenes programokkal készülnek, a résztvevő múzeumokba pedig bárki díjmentesen betérhet a fesztivál karszalagjával.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 08. 27. 10:00
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A művészek, múzeumok és templomok városában az összművészeti, szakrális fesztiválon kitárják kapuikat a szentendrei templomok a legkülönbözőbb programok előtt. A Szentendrei nyitott templomok hétvégéjének üzenete idén a közösség és annak fontossága. A háziasszony Pájer Alma Virág színművész.

A rendezvénysorozat változatos, igényes programokkal várja az érdeklődőket: egyházművészeti, vallástörténeti, építészeti, helytörténeti előadásokkal, irodalmi programokkal, Radnóti, Petőfi költeményeivel és istenes versekkel.

Nagy az érdeklődés a szentendrei programok iránt (Forrás: Facebook)

Lesznek KÉK-séták a templomok között, gyalogos és bringás templomtúra a Skanzenben, kreatív alkotás a templomkertben, az Év műtárgya program várja a közönséget a Szerb Egyházművészeti Múzeumban, valamint több helyszínen kórus-, orgona-, klezmer-, cselló- és délszláv muzsika csendül fel.

A programok szervezésébe a Ferenczy Múzeumi Centrum mellett a helyi katolikus, református, evangélikus, szerb ortodox, zsidó és baptista vallási közösségek, valamint a város kulturális intézményei, a Hamvas Béla Pest Megyei Könyvtár, a MANK Galéria, a Skanzen, és a Szentendrei Tourinform Iroda is bekapcsolódtak.

A hétvégén a programhelyszíneken, valamint a Ferenczy Múzeumi Centrum közösségi oldalain gyűjtést is szerveznek a szentendrei Karitász részére, az adományokat gyermekek nyári táboroztatására fordítják. A fesztivál ideje alatt a programok ingyenesek, de akinek lehetősége engedi, adománnyal támogathatja a gyűjtés célját.

A hétvége programjai karszalaggal látogathatók, amelyeket a programhelyszíneken vehetnek át a látogatók, és amelyekkel a Ferenczy Múzeumi Centrum valamennyi kiállítása, valamint a MANK Galéria tárlata is belépőjegy nélkül megtekinthető a Szentendrei nyitott templomok hétvégéjén.

A programokról további tájékoztató az esemény internetes oldalán található, a programfüzet pedig a itt érhető el.

Borítókép: Feltárulnak a templomok, szabad a bejárás (Forrás: Facebook)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.