Meghalt A farm, ahol élünk színésznője, Hersha Parady

Hersha Parady agydaganattal küzdött, 78 éves volt.

Magyar Nemzet
2023. 08. 25. 14:00
Hersha Parady
Hersha Parady Forrás: imdb.com
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Meghalt Hersha Parady amerikai színésznő, akit itthon leginkább A farm, ahol élünk című sorozat Alice Garvey-jaként ismerhetett meg a közönség. Az agydaganattal küzdő színésznő szerdán hunyt el fia norfolki otthonában, 78 éves korában, a hírt Jonathan Peverall erősítette meg a The Hollywood Reporternek

Hersha Parady 1945. május 25-én született, leghíresebb szerepét 1977-ben kapta egy véletlen folytán. A színésznő ugyanis Los Angelesben gyakran vigyázott egy Lightening nevű kóbor kutyára, amelyet A farm, ahol élünk Harriet Olesonját alakító Katherine MacGregor is kedvelt, így idővel megismerkedtek, az ismeretség pedig nemsokára elhozta a szerepet Parady számára. A színésznő 1980-ig alakította Alice Garvey-t, filmbeli karakterének halálát egy tragikus tűzvész okozta. 

A színésznő tizennégy évvel élte túl 2009-ben elhunyt férjét, a producer John Peverallt. 

Borítókép: Hersha Parady (Forrás: Imdb.com)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.