Ők kapták az idei Junior Prima Díjat a színház-, film- és táncművészet kategóriában

Az elismerést a Junior Prima Díj színház-, film- és táncművészet kategória társalapítója, az MBH Bank sztenderd kiszolgálásért felelős vezérigazgató-helyettese, Ginzer Ildikó adta át ma a Duna Palotában rendezett ünnepségen.

Forrás: MTI2023. 09. 21. 22:45
MÁTÉ Gábor; TARNÓCZI Jakab; GILIGA Ilka; OBERFRANK Pál; HAJDU Tibor; RUDOLF Péter; GINZER Ildikó; MEDVECZKY Balázs; KÁEL Csaba
Átadták a Junior Prima Díjat színház-, film- és táncművészet kategóriában Fotó: Bruzák Noémi
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„A Prima Primissima életre hívói 2007-ben úgy döntöttek, hogy önálló díjjal kívánják jutalmazni a fiatal korosztály köréből azokat, akik a jók között is a legjobbak. A kiemelkedő teljesítményt nyújtó harminc év alatti fiatalok ekkortól érdemelhetik ki a minden évben odaítélt Junior Prima Díjat” – olvasható a Prima Primissima honlapján. A színház-, film- és táncművészet kategória díjait, amely társalapítója az MBH Bank, idén tizenötödik alkalommal adták az ifjú tehetségeknek.  

GINZER Ildikó
Ginzer Ildikó: ez az elismerés nemcsak a múltról, de a jövőről is szól (Fotó: MTI/Bruzák Noémi)

A mai ünnepi rendezvényen az MBH Bank sztenderd kiszolgálásért felelős vezérigazgató-helyettese, Ginzer Ildikó hangsúlyozta, hogy egy ilyen elismerés nemcsak a múltról szól, hanem a jövőről is: 

 Nemcsak múltbéli teljesítményért kapják ezt az elismerést, hanem azért is, mert számítanak önökre a jövőben a hazai művészeti életben, a hazai közéletben.

A díjat Giliga Ilka díszlet- és jelmeztervező, Hajdu Tibor színész, a Győri Nemzeti Színház tagja, László Lili színész, az Orlai Produkció alkotóközösségének tagja, Medveczky Balázs színész, a Vígszínház társulatának tagja és Tarnóczi Jakab, a Katona József Színház rendezője érdemelte ki a zsűri döntése értelmében.


Az MHB Bank felkérésére színházak, szakmai és érdekképviseleti szervezetek 48 jelöltet állítottak ebben az évben, a díjat pedig hattagú zsűri ítélte oda. A zsűri tagjai Balogh Gabriella, a Prima Primissima Alapítvány kuratóriumának tagja, Káel Csaba rendező, a Müpa vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos, Máté Gábor színész-rendező, a Katona József Színház igazgatója, Oberfrank Pál színész, a Veszprémi Petőfi Színház igazgatója, Orlai Tibor színházi producer és Rudolf Péter színész, a Vígszínház igazgatója voltak. 

Ginzer Ildikó elmondta: az esemény arról az öt fiatal művészről szól, akik kiemelkedő tehetségük, szorgalmuk, elhivatottságuk és odaadásuk révén idén kiérdemelték a Junior Prima Díjat.

 

Kiemelte, hogy az MBH Bank egyik elődjeként a Takarék Csoport 2017 óta gondozta a Junior Prima Díj színház-, film- és táncművészet kategóriáját:
– Örömmel tölt el minket, hogy ezt a hagyományt folytathatjuk, és idén először az MBH Bank színeiben adhatjuk át ezeket a díjakat. Majd hozzátette: a díj révén fiatal tehetségeket segítenek abban, hogy egy független és szakmai zsűri által elismerést, megerősítést és egyúttal láthatóságot is kapjanak.
Végezetül pedig hangsúlyozta, hogy a szakmai elismerés nagyon fontos, de ennek fiatalon külön súlya van. 

Ezért fontos volt számunkra, hogy a jogelődünkhöz hasonlóan ezt a díjat továbbvigyük, és a jövőben is gondozhassuk

 – zárta ünnepi beszédét Ginzer Ildikó.
    

Borítókép: A Junior Prima Díj színház-, film- és táncművészet kategóriájának győztesei,  valamint a zsűri tagjai és Ginzer Ildikó, az MHB Bank sztenderd kiszolgálásért felelős vezérigazgató-helyettese (Fotó: MTI/Bruzák Noémi)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.