Jennifer Aniston és Reese Witherspoon a legjobban kereső sorozatsztár

Úgy tűnik, a színészek jönnek ki a legjobban a televíziók és a streamingpiac (letölthető internetes tartalmak) közötti rivalizálásból, mert a szolgáltatóknak kell megharcolniuk a kegyeikért, ők pedig egyre feljebb csavarják a dollármutatót. Minél népszerűbb a széria, annál többet kapnak a szereplők is.

Forrás: Világgazdaság2023. 10. 02. 13:08
Apple's "The Morning show" Global Premiere
US actresses Jennifer Aniston (L) and Reese Witherspoon arrive for Apple’s "The Morning Show" global premiere at Lincoln Center- David Geffen Hall on October 28, 2019 in New York. (Photo by Angela Weiss / AFP) Fotó: AFP Forrás: Angela Weiss / AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A legutóbbi kimutatások szerint, amelyet a Világgazdaság közölt, Hollywoodban korábban a férfi színészek kerestek jobban, a televíziós sorozatoknál idén viszont a hölgyek vitték a kasszát. Jennifer Aniston és Reese Witherspoon rekordösszeget, epizódonként és fejenként kétmillió dollárt kaptak az Apple TV Plus-on 2019-ben indult The Morning Show című műsorért. 
 

Reese Witherspoon és Jennifer Aniston
Reese Witherspoon és Jennifer Aniston a The Morning Show című sorozatban (Forrás: Youtube/Apple TV)

A hallatlanul magas (kb. 730 millió forintos) gázsik elég nagy felháborodást keltettek, amire Witherspoon a The Hollywood Reporternek azt válaszolta, hogy az NBA-játékosok ennél sokkal jobban keresnek, de ez senkit nem érdekel. 

A minket foglalkoztató stúdiók nem hülyék, ha beleegyeznek, hogy fizessenek nekünk, akkor okkal teszik. Valószínűleg sok ügyvédjük volt, és sok üzletember dönt a szám mellett, mert tudták, hogy ennél többet fognak keresni 

– reagált a kritikusoknak a színésznő.

A legjobban fizetett férfiszínészek között korábban Charlie Sheen vitte a prímet, aki 2010 és 2011 között a Két pasi, meg egy kicsi című szitkom egy-egy részéért 1,8 millió dollárt (nagyjából 657 millió forintot) zsebelhetett be az alkoholista nőcsábász zeneszerző alakításáért. 

SHEEN, Charlie
Charlie Sheen amerikai színész Richard Wilkins ausztrál televíziós műsorvezető Egy este Charlie Sheennel című műsorában Melbourne-ben, 2018. november 3-án (Fotó: MTI/EPA/AAP/Penny Stephens)

 

A legnépszerűbb szórakoztató sorozat a kilencvenes években a Jóbarátok volt. 

A vígjáték 1994 és 2004 között volt képernyőn, hazánkban még ma is vetítik. A műsor annyira népszerű volt, hogy a szereplők: Matt LeBlanc, Lisa Kudrow, David Schwimmer, Jennifer Aniston, Matthew Perry és Courteney Cox – epizódonként egymillió dollárt kértek és kaptak a kilencedik és a tizedik évadban.

Még több színészgázsiról a Világgazdaság oldalán olvashatnak részletes összegzést. 

Borítókép: Jennifer Aniston és Reese Witherspoon a két legjobban kereső sorozatsztár (Fotó: AFP/Angela Weiss)


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.