Kiderült, ki vezeti 2024-től a Budapesti Operettszínházat és a Pesti Magyar Színházat

Miután Zalán János, a Pesti Magyar Színház jelenlegi igazgatója visszavonta a pályázatát, februártól Nagy Viktor Jászai Mari-díjas rendező vezetheti a teátrumot. A Budapesti Operettszínház élén szintén februártól Kiss-B. Atilla folytathatja a munkáját – jelentette be Csák János kulturális és innovációs miniszter a Facebookon szerda este.

2023. 10. 11. 20:50
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szeptember 11-én a Pesti Magyar Színház igazgatói és a Budapesti Operettszínház főigazgatói pályázati határideje egyaránt lejárt, és mint Csák János kulturális és innovációs miniszter a videójában elmondta, azóta összeültek a bizottságok, meghallgatták és értékelték a jelöltek és jelentkezők munkáját, majd kiemelte azt is, hogy mindkét pályázat esetében profi, kidolgozott és végiggondolt művek érkeztek be.

Csák János kihirdette a Budapesti Operettszínház és a Pesti Magyar Színház új vezetőjét. Forrás: Facebook

A Budapesti Operettszínház főigazgatói posztjára hárman jelentkeztek: Kiss-B. Atilla Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas magyar operaénekes, akadémikus, a teátrum jelenlegi vezetője, Szente Vajk Jászai Mari-díjas színész, rendező, drámaíró, valamint Szabó Péter Szilveszter Jászai Mari-díjas színész – utóbbi pályaműve azonban nem felelt meg az előírásoknak, így csak az előbbi kettő jelöltet hallgatták meg, a bizottság választása végül Kiss-B. Atillára esett, aki 2019 óta immáron a második ciklusát kezdheti meg februárban főigazgatóként.

Kiss-B. Atilla, a Budapesti Operettszínház igazgatója. Fotó: Bach Máté

A Pesti Magyar színház esetében azonban változás következett be, miután Zalán János Balázs Béla-díjas producer és a teátrum jelenlegi vezetője visszavonta a pályázatát.

A posztra rajta kívül Komáromi György színházi menedzser, Nagy Viktor Jászai Mari-díjas rendező, valamint Halasi Dániel színész, rendező jelentkezett, utóbbi pályaművét azonban érvénytelennek nyilvánították. A bizottság döntése alapján Nagy Viktor veheti át az igazgató széket.

Nagy Viktor. Fotó: Petőfi Népe/Bús Csaba

Csák János a videóban mindkét győztesnek sikeres munkát kívánt és arra kérte őket, hogy a budapesti, a magyarországi és az egész Kárpát-medencei magyar közösség számára építő, bátorító és optimista színházat hozzanak létre.

Borítókép: Budapesti Operettszínház (Forrás: Facebook)
 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.