BlattNight: egy este, ahol a koccintás és a komolyzene kéz a kézben jár

A kellemest kötötték össze a még kellemesebbel – mondják a BlattNight szervezői. Az immár két éve indult különleges eseménysorozat lényege, hogy miközben az érdeklődők egy rögtönzött kórus tagjaivá válnak, nyugodtan megihatnak egy pohár bort vagy sört, ha kedvük tartja.

Forrás: Papageno2023. 11. 24. 16:00
A BlattNight szervezői, Terlay Boglárka és Dénes-Worowski Marcell
A BlattNight szervezői, Terlay Boglárka és Dénes-Worowski Marcell Forrás: BlattNight/Facebook
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– A BlattNight kitalálásakor talán magunk sem hittük, mennyire beletalálunk egy piaci résbe. Mi, kitalálók zeneakadémiai közegből érkezünk, ezért én tartottam tőle, hogy túlságosan szűk réteghez szólunk, hiszen nagyon közel állunk a zenészszakma legmagasabban képzett csoportjaihoz. Marci (Dénes-Worowski Marcell, a program másik szervezője – a szerk.) elszántsága öntött belém bátorságot, és bizony kiderült, hogy sokkal szélesebb rétegeket tudunk így megszólítani, mint előzetesen sejthető volt – mesélte a kezdetekről a Papagenónak adott interjúban az egyik ötletgazda, Terray Boglárka.

A program másik szervezője, Dénes-Worowski Marcell elárulta, eleinte mindenki szkeptikusan fogadta az ötletet, akinek elmesélte. Mint mondta, a reakció teljesen váratlan volt neki, hiszen gyerekkora óta énekel, és személyes tapasztalata, hogy minden ilyen közegnek vannak olyan tagjai, akik még a próbaszünetekben, sőt utána is folytatják a közös éneklést. – Tudom, hogy vagyunk bőven elegen ahhoz, hogy egy ilyen esemény sok embert vonzzon – jelentette ki. Megérzése helyesnek bizonyult, hiszen a BlattNight idén második évébe lépett. 

Az estekről Terray Boglárka azt mondja, számára a legnagyobb öröm, hogy hivatásos zenészek és lelkes műkedvelők együtt érzik magukat kiválóan az estéken. 

Minden alkalom más és más, így aki csak egyszer látogat el hozzánk, nem is kaphat általános képet, de ami állandó, hogy minden alkalommal sikerül kihívást jelentő darabokat és egyszerű, felszabadult éneklést jelentő műveket is megszólaltatni – első látásra, közösen.

Mint mondja, minden egyes este előtt ugyanúgy izgulnak, mint az első alkalommal, hiszen sohasem tudhatják, hány vendég jön majd, milyen előképzettséggel, milyen szólamarányokkal, milyen hangulattal, akiknek a szabályok alapján mégis közösen kell majd énekelniük úgy, hogy a kottát ott látják először. 

A BlattNight következő eseményét november 24-én este rendezik a budapesti ISON-ban. 

Borítókép: A BlattNight szervezői, Terlay Boglárka és Dénes-Worowski Marcell (Forrás: BlattNight/Facebook)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.