Bátor , Ákos 2024. február 27.
logo
November végéig lehet szavazni a jelöltekre

Nézze meg a Kaszás Attila-díj jelöltjeinek videóját!

Magyar Nemzet
2023.11.03. 18:07 2023.11.03. 18:25
Nézze meg a Kaszás Attila-díj jelöltjeinek videóját!

A Kaszás Attila-díjra a társulatok jelölik azon színészeiket, kollégáikat, akiket arra érdemesnek tartanak. Rátóti Zoltán, a Magyar Nemzeti Színház stratégiai igazgatója kiemelte: mindazon túl, hogy a díj szakmai, emellett demokratikus is, mivel az utolsó körben a közönség is beleszólhat a díj odaítélésébe.

Kaszás Attila közösségteremtő személy volt, aki őszinte szeretettel és alázattal fordult az emberek felé, így tudott hatni nemcsak a nézőkre, hanem a munkatársaira is. 2023-ban is ennek a szellemiségnek megfelelő színészeket jelöltek a társulatok.

Nagy Cilit a Weöres Sándor Színház ajánlotta. Ajánlóvideójában elmondta, hogy sok ember munkája van abban, hogy valaki végül kimagasló teljesítményt nyújthasson a színpadon.

A színház közösségi műfaj

– mondta, majd hozzátette, hogy nem szabad nagyon akarni a sikert, mert akkor elvész az öröm a hozzá vezető úton. Beszámolt arról is, hogy az együtt játszás öröme a legfontosabb.

Csankó Zoltánt harmadszorra jelölte a Győri Nemzeti Színház a Kaszás Attila-díjra. Kaszás Attila egykori barátjaként elmondta, hogy számára különösen fontos az a szellemiség, az az odafigyelés, amelyet Kaszás Attila képviselt a színpadon.
 

Fila Balázst, a József Attila Színház tagját társulata hatodszorra jelölte. Beszámolt arról, hogy központi szerepet tölt be az életében a szeretet és az alázat.
 

Kell a jó szó, a szeretet. Érdemes szívvel és lélekkel csinálni.

– mondta a Fila Balázs.

Fehér László, a Forte Társulat tagja elmondta, hogy fordulóponthoz érkezett az élete, de a színház központi szerepe változatlan az életében. Emlékeztetett arra: már fiatalon megtapasztalta, hogy egy társulatnak családként kell együttműködnie. Elmondta, hogy édesapja színházi világosító volt, ezért belülről ismerte a színházat, és úgy véli, a siker és a darab végi taps nemcsak a színészeknek, hanem mindenkinek szól, aki a produkcióban részt vett.

Borítókép: Rátóti Zoltán, a Magyar Nemzeti Színház stratégiai igazgatója (Fotó: Hartyányi Norbert/Kultúra.hu)

November 30-a éjfélig lehet idén szavazni a Kaszás Attila-díj 2023. évi jelöltjeire.

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.