Kortárs színház Szabadkán

A 15. Desiré Central Station kortárs nemzetközi színházi fesztivál tizenhárom előadással várja a közönséget november 17. és 26. között a szabadkai Kosztolányi Dezső Színházban.

2023. 11. 19. 15:30
Kosztolányi Dezső Színház
Próba a szabadkai Kosztolányi Dezső Színházban 2022. október 27-én (Forrás: Facebook/Kosztolányi Dezső Színház) Fotó: Facebook/Kosztolányi Dezső Színház Forrás: Facebook/Kosztolányi Dezső Színház
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A fesztivál alcíme, a Hit Me Baby Final Time Britney Spears ismert slágerére utal, egyben a világban történő eseményekre reagál. A végletességet sugalló alcím ellenére ez nem az utolsó Desiré fesztivál lesz, ennek pont az ellenkezője igaz: minden nehézség ellenére még nagyobb erővel és lelkesedéssel haladnak előre a szervezők.
 

A Woyzeck ezúttal elmarad Szabadkán, sérülés miatt kikerült a Desiré Central Station Fesztivál programjából
A Woyzeck ezúttal elmarad Szabadkán, sérülés miatt kikerült a Desiré Central Station fesztivál programjából. Fotó: Színház.org

A szabadkai színházi rendezvényre Szerbiából, Magyarországról, Bosznia-Hercegovinából, Csehországból, Romániából és Szlovéniából érkeznek színészek, rendezők és társulatok.

 A budapesti Nemzeti Színház Woyzeck című előadása azonban a teátrumban néhány nappal ezelőtt történt baleset miatt elmarad.
 

Az előadások mellett közönségtalálkozókon és kötetlen beszélgetéseken vehetnek részt a nézők.

A Desiré Akadémia keretében megismerkedhetnek az alkotókkal, illetve azokkal a gondolatokkal, amelyek mentén az előadások születtek, emellett fiataloknak, főként középiskolásoknak és egyetemistáknak szerveznek workshopot arról, hogyan lehet írni és beszélni egy előadásról vagy a színházról.

 

Borítókép: Próba a szabadkai Kosztolányi Dezső Színházban (Forrás: Facebook/Kosztolányi Dezső Színház)


 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.