Ahol egész évben karácsony van

Szentendrén a Hubay Ház Karácsony Kiállítás és Üzlet egész évben nyitva áll az érdeklődők előtt. A város egyik elbűvölő látnivalója karácsonykor és az adventi időszakban a legmeghittebb, de a nyári forróságban is sokan látogatják.

2023. 12. 24. 16:00
karácsony
Fotó: Facebook
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A múzeum a város központjában, a főtértől alig néhány lépésnyire található. A Hubay Házban karácsonyi kiállítás és üzlet is helyet kapott, amelyek külön-külön is látogathatók, de együtt nyújtanak igazán különleges élményt. 

karácsony
A Karácsony Kiállítás és Üzlet egész évben nyitva áll az érdeklődők előtt. Fotó: Facebook

 

Hubay Ház Karácsony Kiállítás és Üzlet 

Tizenhárom évvel ezelőtt, az adventi időszakban nyitotta meg kapuit a több mint 5000 darabból álló magángyűjtemény és különleges karácsonyi díszeket árusító üzletrész Szentendrén.  Különböző technikákkal készített karácsonyi díszeket, az ünnephez kötődő dekorációkat, valamint üdvözlőlapokat láthatunk az elmúlt 200 év történetéből egészen napjainkig. 

Rácsodálkozhatunk egy-egy ismerős díszre, amelyek egykor szüleink, nagyszüleink karácsonyfáját ékesítették. A múzeumban minden ünnepi trend megtalálható az 1830-as évektől kezdve, amikor az első karácsonyfadíszek elkészültek.

A régi karácsonyi dekorációk visszahozzák az egykori szentesték hangulatát, a karácsonyi képeslapok pedig emlékeztetnek a képeslapküldés hagyományának szépségére. A Hubay Ház üzlet részében a megszokott angyalkák és szarvasok mellett igazi kuriózumokkal is találkozhatunk, amik megvásárolhatók. – Arra törekedtem, hogy a mi európaiságunkat, a mi ízlésünket fejezze ki az üzlet, számomra van egy ilyen felelős funkciója is az általunk megalkotott mikrovilágnak – nyilatkozta korábban az alapító, Hubay Éva. 

Szeretnénk megőrizni gyermekkorunk varázslatos klasszikus, hagyományos karácsonyának hangulatát. Mi, magyarok a német tradíciókat vettük át, de hozzákapcsoljuk az újabb irányzatokat is 

– tette hozzá. A karácsonyi kiállítás és az üzlet folyamatosan bővül, újul és változik, így érdemes évente visszalátogatni. A belépés és a fotózás is ingyenes.

Borítókép: A régi karácsonyi dekorációk megidézik az egykori szentesték hangulatát (Fotó: Facebook)

 


 


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.