Ryan Gosling csak az idejét pazarolja a Barbie-hoz hasonló filmekkel Oliver Stone szerint

A négyszeres Oscar-díjas rendező kemény kritikát fogalmazott meg a jelenlegi hollywoodi filmgyártásról.

Forrás: Deadline2024. 01. 22. 13:30
Ryan Gosling
Ryan Gosling a Barbie világpremierjén Los Angelesben. Fotó: Getty Images/Axelle/Bauer-Griffin
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ryan Gosling csak az idejét vesztegeti, ha pénzért csinálja ezt a sz…rt. Komolyabb filmeket kellene csinálnia. Nem kéne részt vennie Hollywood infantilizálásában 

– jelentette ki Oliver Stone egy korábbi interjújában a Deadline szerint. Hozzátette: manapság minden csak fantasy, a háborús filmeket is beleértve.

Oliver Stone
Oliver Stone Fotó: AFP/John Macougall

A négyszeres Oscar-díjas Stone a Halálos iramban-filmeknek is beszólt. Azt mondta, régebben élvezte őket, „de ma már olyanná váltak, mint a Marvel-filmek. Hány ütközést kell végignézned?” – tette fel a költői kérdést. 

Nem úszta meg a kritikát a Keanu Reeves nevével fémjelzett John Wick sem, amiről a rendező azt mondta: „A repülőn megnéztem a John Wicket, ami több mint háromórás volt. És körülbelül 778-szor aludtam el közben” – fogalmazott. „Mindig, amikor felébredtem, azzal kellett szembesülnöm, hogy még több embert öl meg. Mintha a világ logikátlanná fajult volna.” 

Oliver Stone eddig összesen négy Oscar-díjat kapott: A szakaszért a legjobb filmnek és a legjobb rendezőnek járót, az Éjféli expresszért a legjobb forgatókönyvért, a Született július 4-én című filmért pedig szintén a legjobb rendezőnek járó trófeát vihette haza. 

Stone-nak egyébként nem minden mai filmről lesújtó a véleménye, az Oppenheimert például kiválónak találta. 

Borítókép: Ryan Gosling a Barbie világpremierjén Los Angelesben (Fotó: Getty Images/Axelle/Bauer-Griffin)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.